Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi başlayan hareketlilik tüm hızıyla devam ederken aday adayları da boy göstermeye devam ediyor. Başbakan’ın 26-27 Ekim’de gerçekleştireceği Van ziyareti öncesi Büyükşehir aday adaylarında büyük bir sessizlik hakimken, yeni iki ilçe olan İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde ise büyük hareketlilik yaşanıyor. Bu anlamda Van’ın en büyük ilçesi ünvanını kazanan ve adeta Van’ın hizmet üssü olacak olan İpekyolu’nda ise güçlü rakiplerin seçim yarışına girmesi bekleniyor. İşte bu isimlerden birisi de İpekyolu’nda hatırı sayılır bir çevresi olan ve hizmet yarışında kollarını çok erkenden sıvayan işadamı Hilmi Gencer.

 

Geçtiğimiz hafta sansasyonel bir şeklide İpekyolu Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu yapan ve başvuru yapar yapmaz işe koyulan Gencer, daha ilk haftasında İpekyolu’nun hizmet profilini çıkardı bile. Uzun zamandır köylerde çalışma yürüten adaylık başvurusu ile birlikte de bu çalışmalara hız veren Gencer’e göre İpekyolu’nun Van’ın merkezine hakim olması en büyük sorumluluk olurken ikinci olarak da İpekyolu’na bağlı köylerin hizmetten mahrum olması geliyor. Haftalardır köyleri gezerek sorunları dinleyen Gencer, İpekyolu’na kim aday olursa olsun buralardaki sıkıntıların mutlak suretle çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

“DÜNYA VAN’A İPEKYOLU PENCERESİNDEN BAKACAK”

 

Öte yandan aday adaylığı sürecinde öncelikli hedefinin halk ile buluşmak ve mevcut sorunları tespit etmek olduğunu dile getiren Gencer, şimdiden projeleri konuşmak yerine önce sorunları yerinde tespit edip, projeleri de buna göre hazırlamanın daha doğru olacağını kaydetti. İpekyolu’nun hem şehir hem de bağlı olan köyler anlamıyla iki farklı yapıya sahip olduğunu söyleyen Gencer konu ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bir kere İpekyolu Van seçimlerindeki en önemli bölgelerin başında geliyor. Çünkü hem Van’ın şehir merkezini hem de şehir merkezinden çok farklı olan köyleri barındırıyor. Biz baktığımızda Van merkezi tek görebiliriz ama İpekyolu’nda çok az hizmet alan ve büyük hizmetlere ihtiyacı olan bölgeler var. Bunları görmezlikten gelmek olmaz. Ben haftalardır köyleri geziyorum ve sıkıntıları bir bir not ediyorum. Diyebilirim ki köylerimizde ciddi sıkıntılar var. Buradaki insanların yaşam şartlarını görünce içiniz parçalanıyor. Hal böyleyken sadece Van merkez üzerinde odaklanmak ve sadece Van merkezde makyaj çalışmaları yapıp vatandaşımızın gözünü boyamak doğru olmayacaktır. Biz hizmetlerimizi bir bütün içinde yapıp Van’a böyle bir güzellik katacağız. Şunu da söylemek istiyorum ki benim başkanlığımdaki İpekyolu bütün halinde yapılacak çalışmalar ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturacak. İnsanlar Van’a artık İpekyolu penceresinden bakacak.”

Şeklinde konuştu.

 

“BU BÖLGEYE HİZMET YAPAMAYACAK SİYASETÇİNİN ADAY OLMASI VEBALDİR”

 

İlimizin geniş sınırları ve oy potansiyelinin İpekyolu’nun zor bölge olarak lanse edilmesinde pay sahibi olduğunu hatırlatan Gencer, aslında bölgenin AK Parti’nin rahatlıkla kazanabileceği bir bölge olduğunu bunun için de ilk yapılması gerekenin doğru aday ve yerinde tespitlerle seçime girilmesi olduğunu kaydetti. Gencer konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bizim gerek şehir merkezimiz gerekse de köylerimizde bize büyük bir ilgi var. Ben bile gördüğüm ilgiden çok şaşırdım. Yine partimize karşı da büyük bir sevgi var. Benim de işte bunları gördükten sonra bir ricam var: Lütfen bu işi beceremeyecek, bu yükün altından kalkamayacak insanlar bu işe soyunmasınlar. Çünkü biz bir nevi de partimizi temsil ederek bu yola gireceğiz. O yüzden bu bölgeyi kalkındıracak ve AK Parti’yi sahiplenecek bir adayın seçilmesi ve bu seçimde yarışması gerekiyor. Yani göstermelik adaylık doğru değil. Çünkü bu büyük bir vebaldir. Siz seçim döneminde sıkıntılarını, dertlerini, ızdıraplarını gördüğünüz bu köylülere seçim sonrası sırtını çevirip giderseniz büyük bir vebale girmiş olursunuz.  Bakıyorsunuz İpekyolu’ndaki insanların yolları yok, suları yok. Şehirimizde yine ha keza otopark, park ve yeşil alan sorunu var. İnsanlar araçları ile çıkıp saatlerce park yeri arıyor. Yine otopark sayısı da oldukça az. İşte bu nedenle şehir merkezinin genelinde büyük bir sıkıntı yaratıyor ve biliyorsunuz ki şehir merkezi de İpekyolu’nun sınırları içerisinde yer alıyor. Çünkü insanlar şehir merkezindeki problemleri önce gelip İpekyolu Belediyesi’ne soracak.”

 

“CADDEYE YIKIP YAPMAK YERİNE HİZMETİ GENİŞ ALANA YAYACAĞIZ”

 

Öte yandan şehir merkezinde tekrar tekrar yıkılıp yapılan yollar, kaldırımlar yerine bir kerede en iyi hizmeti yapıp çıkmanın ve hizmeti genele yaymanın daha yerinde olacağının altını çizen Gençer, “Bizim en önemli caddemiz bile sürekli olarak çalışma altındadır. Yani burayı tekrar tekrar yıkıp yıkıp yeniden yapmaya gerek yok. Zaten şehir merkezi yeterince çalışma almış. Yine bu alanda yapılan aynı çalışmaları da mevcut Van Belediyesi harıl harıl çalışıyor gibi lanse etmeye de gerek yok. önemli olan biraz daha dışarıda kalan ve hizmet alamayan yerleri konuşmak. O yüzden biz bugüne kadar yapılanları ve yapılmayanları konuşmayacağız. Kim Van için bir kazma bile çakmışsa teşekkür ediyoruz. Biz bundan sonra gerçekleştirebileceklerimizi konuşacağız. Eksiğimiz çok, sıkıntımız çok. Bunları iyi analiz edip, nasıl islah edeceğimizi düşünmek hepimiz için daha faydalı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

 

BURUKAN DESTEĞİNİ YANINA ALDI

 

Diğer yandan İpekyolu’nda ciddi çalışmalar yapan Gençer, geçtiğmiz günlerde beraberinde Burukan aşiretinin önde gelen isimlerinden Şerif Erbenzer ile birlikte Aras’ı ziyaret etti. Aras, Gençer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunurken, Erbenzer ise seçimlerde Gençer’in yanında olduğunu ve Gençer’i desteklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim