Başkale İlçesi'nde yaşayan Kore gazisi 90 yaşındaki Abdullah Burgaz'ın akülü tekerlekli sandalye isteğine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel cevap verdi. Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan Abdullah Burgaz'ın evine giderek kendisine tekerlekli sandalyeyi verdi. 


Başkale'nin Tepebaşı Mahallesi'nde yaşayan Kore Gazisi Abdullah Burgaz, yaşı ilerleyince yürüyemez hale geldi. Nefes darlığı da başlayan Burgaz, koltuk değnekleriyle yürümeye başladı. Birçok ihtiyacını gideremeyen Kore Gazisi Burgaz, akülü tekerlekli sandalye için başvurduğu yetkililerden yardım alamayınca, gazeteciler aracılığıyla Kore Devleti'nden bile yardım istedi.

GENELKURMAY BAŞKANI SESİNİ DUYDU
Defalarca başvuru yapmasına rağmen bir sonuç alamayan, Kore Gazisi Abdullah Burgaz'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel sahip çıktı. Gazi Burgaz'ın tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrenen Genelkurmay Başkanı Özel, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan'a talimat vererek, Gazi Abdullah Burgaz'a bir akülü tekerlekli sandalye gönderdi. Tekerlekli sandelyeyi Gazi Abdullah Burgaz'ın evine götüren Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kzılaslan ve İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in selamını söyledikleri gazi Burgaz'ın elini öperek tekerlekli sandalyeyi teslim etti. Bir süre Gazi Burgaz ile sohbet eden komutanlar daha sonra evden ayrıldı. Tekerlekli sandalyeyi alan ve yüzü gülen Gazi Burgaz, dua ettiği Genelkurmay Başkanı Özel'e selam gönderdi.


ŞEHRİVAN - ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim