Gevaş Belediyesi, ilçede bir ilke daha imza atarak, cadde ve sokakların tarihte ilk kez tanışacağı parke taşı çalışmalarına kurban keserek başladı.

 

Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde başlatılan parke çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, emeği geçenlere teşekkür etti. Tarihte ilk kez parke taşı ile tanıştıklarını belirten Mahalle Muhtarı Murat Tanrıtanır, “İlçemiz, tarihinde ilk kez parke taşı ile tanıştı. Bu çalışmada emeği geçen başkanımız ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

 

Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini belirten Belediye Başkanı Sinan Hakan ise, “Gevaş Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığımız proje kapsamında geçen yıl ilçe merkezinde başlattığımız kilit parke taşı yapım işine bu sezon da başlamış olduk. Geçen yıl sadece iki bin metrekarelik bir alanı yapabilmiştik. Bu yıl ise tüm merkezi, yani 60 bin metrekareye yakın bir kısımda kilit parke taşı döşeyeceğiz. İlçemiz bu anlamda ilk kez parke taşı ile tanıştırmış olacağız. Yani Gevaş'ta bir ilk olacak. Bu çalışma tamamlandığında kent merkezimiz güzel bir görünüme kavuşmuş olacak. Bunun Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden alacağımız granit taş ile belediye binası önünde camiye kadar olan meydanı kaplayacak şekilde yaklaşık 10 metrekareye yakın kısmını yapacağız. İlçemiz güzel bir çehreye kavuşmuş olacak. Ben desteklerinde dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ve her zaman yanımızda olan tüm Gevaşlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim