Bir dönem çamur deryasını andıran ve kullanılmaz durumda olan yolları ile bilinen Gevaş ilçesi, Van Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı hizmetlerle bu eziyetten kurtuldu.

 

Büyükşehir Belediyesi, yolların yanı sıra su, kanalizasyon, atık su arıtma tesisi, taziye evleri, toplu ulaşım ve kırsal projelerle de ilçe tarihinin en büyük çalışmalarını yaptı. İlçenin ana yolları başta olmak üzere, ilçeye bağlı mahallelerde çok önemli çalışmalar yapıldı. Gevaş ilçesinin kuruluşundan bugüne kadar 2015 yılı en fazla çalışmaların yapıldığı yıl oldu.

 

İLÇE MERKEZİNDEKİ YOLLAR TAMAM!

Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çamur ve bozuk yolların tamamını bu yıl içerisinde onardı. İlçe merkezinde 8 kilometre beton asfalt, 9,5 kilometre sathi kaplama ve 35 kilometre yol genişletme ve stabilize yol çalışmaları yapıldı. Belediye ayrıca ilçe merkezinde 4 bin 500 metre kaldırım çalışmasını da yaparak halkın hizmetine sundu. Yine ilçede 72 kilometre yolda yol iyileştirme çalışmalarını da tamamladı. İlçe merkezindeki yollar modern bir hal alırken, ilçe halkı ilçenin birçok noktasına Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür pankartları astı.

 

ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA YAPILDI

Yol çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, yıl içerisinde 22 kilometre içme suyu, 18 depo onarımı, 2050 metre kanalizasyon hattını da yaparak halkın hizmetine sundu. 2013 yılında başlayan kanalizasyon şebekesinin 60 kilometresinin de tamamlayan Van Büyükşehir Belediyesi, ilçeye toplam maliyeti 5 milyon TL değerinde olan Atıksu Arıtma Tesisini de tamamlayarak halkın hizmetine sundu. Büyükşehir yine yıl içerisinde 11 kilometre arazi yolu, 45 kilometre sulama kanalı temizliği, 49 adet gölet temizliği, 60 adet sıvat dağıtımını da yaptığı ilçede ayrıca 4 mahallede de arıcılık projesini geliştirdi. Büyükşehir Belediyesi, yıl içerisinde 8 köyün taziye evi yapımı için malzeme verirken, Van-Gevaş arasında ilk kez toplu ulaşım hizmetine geçildi. Bu kapsamda 2 otobüs ile yolcu taşımacılığına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında ilçede çok önemli projeleri de hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Editör: TE Bilisim