Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ )Genel Müdürlüğünün ilçelerde yaptığı çalışmalar büyük ilgi ve takdir görüyor. Yeni bir kuruluş olmasına rağmen programlı ve koordineli bir çalışma performansı sergileyen VASKİ, Van'ın 13 ilçesinde yürüttüğü önemli hizmetlerle göz dolduruyor. Gevaş’da tarihinde ilk kez kanalizasyon hattı ile tanışmış olacak.

 

Vaski Gevaş'ta da kapsamlı olarak tarihinin en büyük altyapı çalışmasına imza atıyor. Gevaş ilçesinin köyden mahalleye dönüştürülen birçok yerleşim biriminde yeni su hatları döşenirken, alktyapısı eksik olan yerlerde de kanalizasyon boruları çekildi.

Gevaş ilçesinin yıllardır hasretini çektiği kanalizasyon hizmetinin gelmesi ise büyük memnuniyet uyandırdı. İlçe tarihihde ilk kez kanalizasyon hattı çekiliyor. Bununla birlikte faaliyet girecek olan arıtma tesisin de de faaliyete alınması ile İlçenin en önemli sorunu da tarihe karışmış olacak.

İlçenin geneline yeni kanalizasyon hattı çekilmesiyle büyük bir sorun çözülmüş oldu. Tarihinde ilk kez çekilen kanalizasyon hattı ile birilkte SUKAP projesi ile yapılan arıtma tesisi de devreye alınacak. Geçici kabulun yapılmasından sonra kanalizasyon hatları arıtma tesislerine bağlanarak hizmete hazır hale getirilecek. Ayrıca ilçenin İkizler, Akdamar, Kuşluk, Karşıgeçit ve Balaban mahalleleri başta olmak üzere ise 9 adet kaptaj yapılırken, diğer mahallelerle birilkte yaklaşık 10 km'lik su hattı çekildi. Aynı mahallelerde bulunan depolarda onarılarak tekrar hizmete alındı. Ayrıca ihtiyaç duyulan mahallelerde ise sondaj ve terfi binaları yapıldı. 

Editör: TE Bilisim