Gevaş Devlet Hastanesinde ilk defa tedaviye dirençli kanama ve rahim alınması ameliyatı başarıyla yapıldı.

Hastaneye yeni atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Şahin, imkanlar dahilinde büyük sayılabilecek ameliyatlar yapmaya başladı. Gevaş Devlet Hastanesinde ilk defa 50 yaşındaki hastaya tedaviye dirençli kanama ve myomauteri nedeniyle Histerektomi (rahim alınması)+BSO (yumurtalıkların alınması) ameliyatı yapıldı. Ayrıca bir hastaya idrar kaçırma, idrar torbasının sarkması, bağırsağın hazne içine fıtıklaşması ve yapılan doğumlara bağlı doğum izlerinin silinmesi istemi nedeniyle kadın doğum kliniğine başvuran hastaya başarılı bir operasyonla idrar kaçırma ameliyatı (ön onarım+TOT+arka onarım) yapıldı. Diğer bir hastaya da aynı gün içerisinde tüp bağlanması yapıldı. 


Gevaş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Ergioğuz, ilçenin tarihinde ilk defa kadın doğum uzmanı ve genel cerrahi uzmanı tarafından ilk ameliyatların yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Hastanemizde ameliyathane, 1. basamak yoğun bakım ve merkezi sterilizasyon gibi önemli birimler açarak vatandaşın hizmetine sunduk. Devlet hastanesi personeli ve yöneticileri olarak, Gevaş halkına standartların üzerinde en iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hastanemizin bütün imkanlarını sonuna kadar kullanarak mümkün olduğu kadar vatandaşları başka hastanelere sevk etmeden tedavilerini burada yaparak hasta ve hasta yakınlarını büyük bir maddi ve manevi külfetten kurtarmaya çalışıyoruz. Hastanemizin uzman kadrosu genişledikçe hizmet kalitemiz artarak devam edecektir. Bundan sonraki önemli hedeflerimizden biri de hastanemizin mevcut statüsü olan D rolünden C rolüne geçip mevcut branş uzman hekim sayısını artırmak olacaktır. Birçok branş dalında uzman doktor arkadaşlarımızın Gevaş Devlet Hastanesine geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın, bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” 
Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Özcan Öktem ise, “Rabbim, halkımıza daha nice hayırlı hizmetler yapabilmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim