Gevaş ilçesinde, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Van Valiliği koordinasyonu ve Gevaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen Gevaş Kadın Kültür Merkezi ve Çok Amaçlı Spor Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Merkezin açılışında bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye’nin artık yeni bir ufka yelken açtığını belirtti. Yeni Türkiye ufku olarak adlandırılan bu yolda devletin dezavantajlı gruplara yönelik etkin rol alacağını vurgulayan Vali Doğan, “Dezavantajlı gruplar dediğimiz de ilk aklımıza gelen grupta bölgemiz açısından bakıldığın da kadınlar olduğu muhakkaktır. Bugün burada iki tesis açacağız. Bunlardan bir tanesi kadınlarımıza, bir tanesi de gençlerimize yönelik olacaktır” dedi. Güçlü bir demokrasi kurmak için eğitim kurumlarının yapılması, meslek yüksekokullarının açılması, yolların yapılması ve iktisadi alana değerli katkıların sunulması ile yetinmenin mümkün olamayacağının altını çizen Vali Doğan, “Aynı zamanda dezavantajlı grupların da ciddi anlamda desteklenmesine ihtiyaç vardır. Bu anlamda SODES bölgemizdeki illere hitap eden çok önemli bir araçtır. Merkezimizin tüm ilçe halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, iktidarları süresince yapılan yatırımlara kısaca değindi. Gevaş’ın her anlamda hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade eden Bilici, “Bugün yine gençlerimiz için önem arz eden Çok Amaçlı Spor Merkezi’ ile kadınlarımıza yönelik Kadın Kültür Merkezi’ni açıyoruz. Tabi ki gençliği olmayan bir milletin geleceği de şüphesiz ki olamaz. Eğer gençlerimize değer vermezsek, geleceğimiz teminat altında olamaz. Yine Kadın Kültür Merkezi, tamamen kadınlarımıza mahsus ayrılmış ve tamamen kadınlarımıza hizmet edileceği bir tesis oldu. Gevaş’ımıza hayırlı olsun” dedi. Gevaş İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe de, çocukları problemli ortamlardan korumak, fiziksel ve ruhsal sağlıklarına katkı sağlamak ve eğitimdeki başarı grafiğini yükseltmek için Türkiye’de son yıllarda spor alt yapı tesislerine önemli yatırımların yapıldığını belirtti. SYDV tarafından yapımı tamamlanan çok amaçlı spor salonunun 36’ya 18 metre ebatlarında olduğunu dile getiren Akmeşe, “Işıklandırma sistemi olan salonumuzda voleybol, hentbol, basketbol, badminton ve tenis sporları yer alıyor” dedi.

111 bin 700 TL bütçeye sahip olan Kadın Kültür Merkezi ile amaçlarının kadınların sosyal, kültürel, eğitsel ve sanatsal faaliyetler yoluyla daha donanımlı hale gelmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Akmeşe, “Merkezimiz dinlenme salonu, dikiş atölyesi, çocuk oyun odası, bilgisayar odası, mutfak ve idari bürodan oluşmaktadır. Bu proje ile sosyal anlamda kısıtlı imkanlara sahip kadınlarımız, sosyalleşmelerine imkan verecek, ev sıcaklığında ve rahatlığında bir ortama kavuşmuştur. Kadınlara yönelik faaliyet gösteren tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açık olacak olan merkezimizde yılda ortalama bin kadınımızın faydalanması, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli aile-çocuk eğitimi, kadın-çocuk sağlığı, aile içi iletişim ve farklı mesleki kurslarla 200 kadın kursiyerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Merkezimizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kurdele kesimi ve merkezin gezilmesinin ardından Çok Amaçlı Spor Salonu’nun açılışını yapan protokol, kısa süreli spor yaptılar. Daha sonra Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ı makamında ziyaret eden protokol, ardından ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim