Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gevaş Gençlik Merkezi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Genç Liderler Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen “O Ses Benim” yarışmasının finali, Vizontele Sinema Salonu’nda yapıldı. Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Gevaş Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve ailelerinin katıldığı final yarışmasının jüri üyeliğini ise Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Cem Şaktanlı, müzik öğretmeni Serdar Kaya, müzisyen Engin Terim ve Büşra Selinay Doğan yaptı.

‘TÜKENDİ AKTI ÖMRÜM’ BİRİNCİ OLDU

Jüri üyelerinin oldukça zorlandığı yarışmanın sonunda Gevaş Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Şerif Eripek “Tükendi Aktı Ömrüm” adlı şarkı ile birinci, Gülseren Ogras “İnsan Olmaya Geldim” şarkısı ile ikinci ve Savaş Beysüm ise “Pir Geldi” şarkısı ile üçüncü olurken, gecenin sonunda Yek (Bir) Tiyatro Grubu tarafından Gevaş Gençlik Merkezi Gençlik Lideri’nin yazdığı “Sizi Anlıyorum” adlı Türkçe ve Kürtçe tiyatro oyunu sahnelendi. ‘O Ses Benim’ yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç verdi.

FARKLI DİLLERİ ANLAYAN JÜRİLERİN OLMASI MUTLU ETTİ

Ödül töreninde konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Öncelikle bu gecenin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Gevaş Kaymakamımız Sayın Nedim Akmeşe’ye, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörümüz Sayın Peyami Battal’a, Gevaş Belediye Başkanımız Sayın Sinan Hakan’a, Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Necat Görentaş’a ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah’a şükürler olsun ki bugün burada farklı dillerde söylenen şarkılarımızı ve türkülerimizi anlayan ve değerlendiren jüri üyelerimizin olması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Yarışmaya katılan yarışmacıları tebrik ederek, geceye katılan seyircilere teşekkür ediyorum” dedi.

BATTAL: KARDEŞÇE YAŞAMAYI BAŞARMIŞIZDIR

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “Gevaş Gençlik Merkezi ve Gevaş Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen O Ses Benim yarışmasında ve sergilenen tiyatro oyununda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sergilenen tiyatro gösterisinden de anlaşıldığı gibi bizim aramıza kimse girmediği sürece bizler bu topraklarda her zaman kardeşçe yaşamayı başarmışızdır.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından davetliler bir süre halay çekti.

Editör: TE Bilisim