İşçilerin sıcak bir ortamda toplanıp dinlenebileceği, iş kıyafetlerini değiştirmeleri ve duş alabilmeleri için yapılan prefabrik, işçileri büyük bir dertten kurtarmış oldu. İpekyolu Belediyesi Temizlik İşçileri Müdürü Sidar Fırat, Önceliklerinin çalışanlarının ihtiyacını gidermek olduğunu ve bu ihtiyaçlar giderildikten sonra halka kaliteli bir hizmet vermek istediklerini aktardı.

İŞÇİLERİN BARINMA SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNDU

Van İpekyolu Belediyesi 270 temizlik işçisi ve büyük araç filosu ile ilçenin dört bir tarafına hizmet götürmeye devam ediyor. Daha önce işçiler dinlenebileceği veya kıyafetlerini değiştirebileceği bir yer olmamasından dolayı İpekyolu Belediyesi, işçilerin günlük ihtiyacını gidermek için 100 metrekarelik alan üzerine prefabrik bir yapı yaptı. Prefabrikte toplanma salonu, her işçiye özel elbise dolabı ve duş kabinleri bunuyor. Temizlik işçilerinin kentin gizli kahramanları olduğunu belirten İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, “Biz sıcak evimizde otururken temizlik işçileri kentimiz için kar, kış, yağmur demeden gece, gündüz kentin temizliği ile ilgileniyorlar. Çalışanların daha önce kıyafetlerini değiştirebilecekleri ve duş alabilecekleri bir yerleri yoktu. İpekyolu Belediye Eş Başkanları ile birlikte çalışanlara bu sorunun çözüleceği yönünde söz vermiştik. Acilen harekete geçerek bu sözü yerine getirdik” dedi.

50 BİN TL’YE MAL OLDU

Fırat, “Yapı, özellikle kış aylarında çalışanlarımızın dinlenebileceği çay içebilecekleri temiz bir ortam olup toplamda 50 bin TL'ye mal olmuştur. En büyük yatırımı çalışanlarımıza yapmak istiyoruz. Çünkü insana yatırım hizmet kalitesine artıracaktır. Temizlik konusunda yatırımlarımız devam edecektir.” Dedi.

‘ÇALIŞMALARIMIZ KOLEKTİF BİR ŞEKİLDE YÜRÜYOR’

Temizlik İşleri Müdürlüğü Sevk ve İdare Amiri Münür Ertaş, “Genelde çalışanlarımızın barınacakları bir yeri yoktu. Bugün İpekyolu Belediyesi’nin büyük bir farkını görüyoruz, bu farkta kuşkusuz çalışanlarına verdiği değerdir. Böyle bir müdüre ve çalışma arkadaşlara sahip olduğum için çok şanslıyım. Burada sen ben olayı yoktur. Burada kolektif bir çalışma anlayışı ve mücadele vardır. Önümüzde büyük hedefler var ve bu hedeflere varmak için elimizden geleni yapacağız.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim