Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin doğa harikalarından Günpınar Şelalesi, doğal oluşumu ile saklı kalmış yapısıyla sonbahar da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

 

İlçe merkezine 8 kilometre mesafedeki Günpınar Şelalesi, aynı adı taşıyan vadisiyle sonbahar mevsiminde ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor. Birinci derece sit alanı ilan edilen, 40 metre yükseklikten dökülen sularıyla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatan şelale, kış mevsimi öncesini fırsat bilen misafirlerin uğrak yeri haline geliyor. Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, sonbaharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla adeta doğal stüdyo imkanı sağlıyor. 

 

Darende Kaymakamı Ali Türk, yaptığı açıklamada, Günpınar Şelalesi'nin ilçenin önde gelen turizm değerleri arasında yer aldığını söyledi. Şelalenin her mevsim farklı bir güzelliğe ve etkileyici görünüme sahip olduğunu vurgulayan Türk, şöyle dedi: "Darendemizde doğa turizmini ön plana çıkartarak ilçenin tanıtımına ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Günpınar Şelalesi de bu anlamda Türkiye'nin sayılı şelaleleri arasında yer alması bakımından önemli bir potansiyele sahip. Günpınar Kanyonu'ndaki bu doğa harikası şelalenin ülkemizde tanıtmak, yerli ve yabancı turist hareketliliğini dört mevsim çekmek istiyoruz. Bu bölge, çevre iller tarafından sıkça tercih edilen, doğal güzelliğin bozulmadığı alanlardan biridir." Yılda 100 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ilçeye gelerek şelaleyi ziyaret ettiğini aktaran Türk, "Dört mevsim ziyaretçilerini etkileyen güzelliğe sahip şelaleye, özellikle doğaseverler ve doğa fotoğrafçıları yoğun ilgi gösteriyor. Hafta sonları çevre illerden tur ve gezi organizasyonuyla gelen binlerce kişinin vazgeçilmez uğrak mekanı oluyor." diye konuştu.

 

"MİLLİ PARK OLACAK"

Türk, Darende’nin, turizm potansiyeliyle başta Malatya olmak üzere Türkiye genelinde de dikkati çektiğini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu: "İlimiz bağrında birçok güzelliği barındırıyor. Bölgemizin en yüksek ve en görkemli şelalesi Günpınar, 40 metre yükseklikten dökülüyor. Milli Parklara devredilecek şelale, kısa bir süre içerisinde inşallah tekrar projelendirilerek ülkemizin sayılı milli parklarından biri olacak. İlçemizin tanıtımında önemli katkı sağlayacak şelale, bölge içinde önemli bir cazibe merkezi olacak."

 

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de amaçlarının şelaleye gelen ziyaretçiler için en güzeli hizmeti vermek olduğunu dile getirdi. Şelalenin bulunduğu alanda tesisler de yer aldığını aktaran Eser, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi en güzel şekilde ağırlamak için ihtiyaçlarını temin edebilecekleri kafeterya, pergola, piknik alanları ve restoranla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılıyoruz." sözlerine yer verdi. Elazığ’dan gezmek amacıyla Günpınar Şelalesi'ne gelen Hüseyin Karaman da ilk kez gördüğü şelalenin doğasına hayran kaldığını belirterek, burayı herkesin mutlaka görmesi gerektiğini söyledi. 

Editör: TE Bilisim