Gürpınar Belediyesince Ramazan ayı dolayısıyla kurulan aşevinde her gün ihtiyaç sahibi 500 kişiye sıcak aş dağıtılıyor. Gürpınar Belediyesi, belediye hizmetlerinin yanı sıra hayata geçirdiği sosyal projelerle ihtiyaç sahibi ailelerin hayatına dokunuyor. 

 

Bu kapsamda, Ramazan ayı vesilesiyle kurulan aşevinde ihtiyaç sahibi ailelere üç çeşit sıcak yemek ulaştırılıyor.  Aşevinde titizlikle hazırlanan yemekler, belediyenin tahsis ettiği araçlarla 100 ailenin kapısına teslim ediliyor.

 

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Ramazan ayının rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu anlattı.

 

Bu kapsamda kurdukları aşeviyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını aktaran Doğramacı, “Ramazan ayında orucun bize htirdiği, hatırlattığı, paylaşmaktır. İşte bizde Gürpınar Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızla Ramazan’ın rahmet, bereketini paylaşmak için böyle bir çalışma başlattık.” 

 

 

Ramazan ayı boyunca her gün ihtiyaç sahibi 500 kişiye sıcak yemek hizmeti sunacaklarını kaydeden Doğramacı, şu ifadelere yer verdi:

 

“İhtiyaç sahibi ailelere ulaşma anlamında güzel bir projeyi ortaya koyduk. Burada oluşturduğumuz aşevimizle insanlarımızın rahat rahat ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Aşevinde her gün düzenli olarak pişirilen sıcak yemekler, belediye ekiplerimizce akşam ezanı okunmadan önce ailelere ulaştırılıyor. Vatandaşların bu konudaki memnuniyeti bizi ayrıca sevindiriyor. 
Ayrıca 1000 ailemize Ramazan paketi dağıtımı da ramazan ayı boyunca yapılacaktır. Böylece gönlüne dokunmadığımız ihtiyaç sahibimiz kalmaması için gayret etmiş olacağız. Allah (c.c) onların dualarında yer almayı nasip etsin, azımızı da çok kılsın inşaallah.” ​

Editör: TE Bilisim