Sezonun başlaması ile birlikte çalışmalarına ara vermeden devam eden Gürpınar Belediyesi, Bozyiğit ve Ortaköy Mahallelerinde stabilize yol çalışmasını tamamlayarak Savacık Mahallesi'ne geçti. Belediyenin yürütmüş olduğu çalışmadan son derece memnun olan ilçe sakinleri ise ilk kez böylesi bir çalışma ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Allah onlardan razı olsun. Yıllardır yolumuz yoktu, ilk kez yol sahibi olduk" ifadelerine yer verdiler.

İlçeye bağlı mahallelerde, mahalle içi çalışmalarına aralıksız devam eden Gürpınar Belediyesi, Bozyiğit ve Ortaköy Mahallelerinde stabilize yol çalışmasını tamamladı. Uzun zamandır ciddi yol sorunu yaşayan mahalle sakinleri belediyenin yollarını yapmalarından son derece memnun. Belediye tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, bu yıl çalışmalarının çok yönlü olarak devam edeceğini, hazırlanan plan çerçevesinde kimi mahallelerin içinin kilitli parke taşı ile döşeneceğini, kimi mahallelerin ise alt yapısının tamamlanmasından sonra kilitli parke taşları ile yolların kaplanacağını söyledi. Bozyiğit ve Ortaköy mahallelerinde yolların çok kötü olduğunu, bu yolları bir nebze de olsa kullanabilir hale getirebilmek için stabilize çalışması yürüttüklerini kaydetti. Gerekli tekniki hazırlıkların tamamlanmasının ardından da belirlenen plan çerçevesinde ilçeye bağlı çok sayıda mahallede kilitli parke taşı çalışmasını da başlatacaklarını belirten Fen İşleri Müdürlüğü, "hizmet kapsamında yılların getirdiği açığı kısa sürede kapatabilmek için canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" denildi.

 

'20 YILDIR EVİMİN YOLU YOKTU'

Bozyiğik Mahallesi sakini Yusuf Karakoç evini 20 yıl önce yaptığını, ama tüm girişimlere rağmen kendisine yol yapılmadığını aktararak, "20 Yıldır evimi yapmışım yolu yoktu. Arabalar gelemiyordu evime. Belediye geldi evimizin yolunu, köyümüzün yollarını yaptı. Millet ayrımı, oy veren vermeyen ayrımı yapmadan herkese hizmet ediyor Allah belediyemizden razı olsun" dedi.

 

'BELEDİYE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYOR'

Bozyiğit Mahalle muhtarı Adil Karakoç ise iki dönemdir muhtar olduğunu, şimdiye kadar köylerinde alt yapı ve yol çalışmalarının yürütülmediğini hatırlatarak, "yol yapım çalışmaları yoktu. Köyümüzde çalışmalar yapılıyor. Sabah erkenden çalışmalar başlıyor. Belediyemiz böyle devam ederse Gürpınar'da çok güzel işler yapacaktır, çok güzel işler yapıyor. Çok şükür belediyemizin onlarca aracı olmuş. Daha önce Özel İdare zamanında bir dozer vardı oda devamlı bozulurdu. Şimdi belediyenin onlarca aracı geliyor, köye bir giriyor birçok işi aynı anda ve çok hızlı bir şekilde yapıyor. Bu da bizim oldukça hoşumuza gidiyor. Eş Başkanlarımıza ve emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum" dedi.

 

Diğer Yurttaşları ise şu ifadeleri kullandı: Fikri Özşenoğlu  (ortaköy köyü sakini): Belediyemiz her konuda yardımımıza yetişiyor uzun zamandır yolumuz çok kötü durumdaydı yürümekte zorluk çekiyorduk. Şimdi sağ olsun belediyemiz geldi yollarımızın yapımına başladı. Allah onlardan razı olsun teşekkür ederim.” Eşref Özşahinoğlu ve Selahattin Özşenoğlu adlı mahalle sakinleri de şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır köyümüzde doğru dürüst bir çalışma görememiştik. Bugün belediye onlarca araçla gelmiş yollarımızı, alt yapı çalışmalarımızı yapıyor. Köylerimiz çok kötü durumdaydı, belediyenin yaptığı çalışmalarla köyler güzelleşiyor, temizleniyor başarılar dilerim. Belediyemizin daha güzel çalışmalara imza atacağına inanıyoruz."

 

Belediye Fen İşleri Çalışanı Sadrettin Çekici ise şöyle konuştu: “Belediye çalışanıyım aynı zamanda kaymakamlık encümen üyeliği yaptım 8 yıl boyunca. Daha önceki yılarla şimdiki çalışma şekline ilişkin birkaç şey anlatmak istiyorum. Özel idare zamanında saat 09.00’da mesai başlardı. Kahvaltıya oturma derken zaman biterdi. O zamanlar izin alamayan personel giderdi aracını bilerek bozardı. Sonra gider 10-15 gün boyunca yatardı. Şimdi belediye zamanında sabah saat 08.00’da personel gelir çıkışını alır ve işlerin başına giderek azimli bir şekilde işini yapar. Mesai bitimine kadar gerektiği zamanlarda da mesaiye kalarak çalışmalarını en kısa sürede bitirerek diğer köylerdeki çalışmalara geçiliyor. Bu yıl biz bu köylerimizin birçok işini, alt yapı, üst yapı çöp çalışmaları, kilitli parke taşı çalışmaları ve daha birçok iş yapacağız. Bu memleketin bir evladı olarak bu çalışmaları gördüğümde duygulanıyorum. Bir belediye çalışanı olarak ben de belediyemize yürütmüş olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim