BİST Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen ve özel çocukların yoğun ilgi gösterdiği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

 

Daha sonra belediye bünyesindeki Engelsiz Yaşam Merkezi müzik grubu tarafından şark köşesi kurulup çiğ köftele yorularak katılımcılara müzik şöleni sunuldu.

 

Renkli görüntülere sahne olan program Araştırmacı Yazar Ahmet Bulut’un söyleşisi ile devam etti.

 

 

Söyleşide Bulut, engelli bireylerin toplumun en özel ve önemli kişileri olduğunu kaydetti.

 

Bu özel çocukların Allah’ın özel kulları olduğunu nitelendiren bulut, “Allah bu evlatlarımızdan bir şeyleri alıyorsa yerine çok şeyleri de veriyor. Peygamberimiz onlar için diyor ki ‘Bu kardeşlerimizden alınanlar karşısında ahirette onlara vereceklerini bilseydiniz vücudunuzu lime lime edilmesini isterdiniz.’ Belanın ve imtihanın en şiddetlisi peygamberlere sonra da derece derece Allah’ın sevgili kullarına gelir. Eğer bu engeller bir ceza olsaydı Kur'an-ı Kerim de Rabbimizin anlattığı Hz Eyyüp aleyhisselam Allah’a karşı hangi problemi vardı ki Allah onu en büyük imtihana tabi tuttu. Eğer bu bir ceza olsaydı peygamberlere verilmezdi.” dedi.

 

 

Ecdadımızın ve dedelerimizin engelli bireylerin tedavisinde musikiyi kullandığını kaydeden Bulut, şunları kaydetti:

 

“Avrupalılar bu güzel insanlar için “içlerine cin” girmiş diye nitelendirerek aslanlara parçalatırken o dönemde Edirne’de Amasya’da Kayseri’de musikiyle ecdadımız bu hastalıkları başarıyla tedavi etmiştir. Gürpınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin de şarkılara eşlik etmeleri ve ritim tutmalarıyla günümüzde musikinin gerçekten çok güzel hizmet gördüğünün canlı bir örneği haline gelmiştir. Her çocuk özeldir ve Allah’ın özel kullarıdır. Sahabeler döneminde de birçok özürlü sahabe vardı. Ama o yönüyle öne çıkmamıştı. Peygamberimizin özel müezzinliğini yapan Abdullah bin Ümmü Mektûm’un görme özürlü bir sahabe olduğunu da biliyoruz.”

 

 

Seminer sonrası Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Bulut’a plaket takdim etti.

 

Programa Kaymakam Doğramacı’nın eşi Hatice Doğramacı, Emniyet Müdürü Şener Karaboğa, özel çocuklarımızın Aileleri, öğretmenlerimiz ve vatandaşlar katıldı.

 

Editör: TE Bilisim