Seçimi kazandıktan hemen sonra çalışmalara başlayan ve çalışmalarına devam eden Gürpınar belediyesi şimdi de köy yollarına el attı. Köylerin içinden geçen anayollar ile okul ve cami önlerini, taziye evlerinin bulunduğu güzergahları ve önlerinin ölçümlerini yapan Gürpınar Belediyesi, buralara kilitli parke taşları döşemeyi hedefliyor. Muhtarlar ile birlikte köyleri dolaşan belediye ölçüm ekibi, köy yollarının genişletilmesine yönelik de ön yoklama yaptı. Kimi köylerde yolların genişletilmesi olumlu karşılanırken, kimi köylerin ise kararsız bir tutum sergilendiği belirtildi.

“EN AZ 40-50 YIL SONRASINI HESAPLAMAK GEREKİYOR”

Harita Mühendisi Abbas Bayram konuya ilişkin yaptığı açıklamada, köylerde yolların son derece dar olduğunu, mevcut yolların ihtiyaçlara cevap olamayacağını, bunu muhtarlar ile de konuştuklarını belirterek, "Köylerin içinde bulunan ana yolların genişliği 10-12 metre genişliğinde olursa bu köyler için son derece olumlu olur. Biz köylerde kalıcı bir takı şeyler yapmak istiyoruz. Yollara döşeyeceğimiz kilitli parke taşları uzun ömürlüdür. Yolların tekrar tekrar bozulup yeniden yapılmaması için en az 40-50 yılın göz önünde bulundurulması gerekiyor" dedi. Bu konuda bir ikna komisyonunun kurulması, köyün ileri gelenleri ile konuşulmasının son derece önemli olacağına da dikkat çeken Bayram, yolların bu şekilde genişletilmesinin ve kilitli parke taşları ile kaplanmasının köyün çehresini değiştireceğini belirtti.

BAYRAM: ÖNCE GÜVENLİK SAĞLANMALI

Köy içinden geçen yolların ağırlıklı bölümünün sele maruz kaldığını da aktaran Bayram, bunun için yolları yapmadan evvel, selin önünün alınması ve gerekli tedbirlerin sağlanması gerektiğini kaydederek, "Köylerde sadece ölçüm yapmıyoruz. Aynı şekilde nerelerin sele maruz kaldığını da tespit ediyoruz. Yani sel yataklarını da keşfediyoruz. DSİ'nin daha önce kimi yerlere el attığını, ancak sonuç alıcı bir çalışma yapmadı. Gittiğimiz kimi yerlerde, okul ve cami avlularının sele maruz kaldığını gördük. Yine Şivreş'te bulunan okulumuzun bahçe duvarının sel yatağına sıfır konumunda olduğunu gördek. Birçok köyde ise sel yatağı köyün ortasından geçiyor. Tüm bunlar, yapmayı hedeflediğimiz yolları tehlikeye atıyor. Bunların önünü almadığımız takdirde, her yıl aynı işleri tekrar tekrar yapmak durumunda kalırız" dedi.

“KÖY SAKİNLERİ BİZE GÜLÜYORLAR”

Köylerde ölçüm yaptıkları zaman karşılaştıkları durumu da aktaran Bayram, "Köy sakinleri bizleri son derece sıcak karşıladılar. Onlara neden ölçüm yaptığımızı anlattığımızda ise bize gülüyorlardı ve 'Siz de ölçümlerinizi yapın' dediler. Bizden evvel başkalarının da ölçüm yaptığını, ancak yollarının bir türlü yapılmadığını onlardan öğrendik" dedi. Gittikleri köylerin hizmete son derece aç olduğunu da belirten Bayram, belediyenin köylerdeki tüm yolları kilitli parke taşları ile kaplayacağını kendilerine söylemesi üzerine de bazı köylülerin buna inandığını, bazılarının ise buna pek ikna olmadığını kaydetti.

BAYRAM: KÖYLERİMİZ HİZMETE DOYACAK

Çeşitli zamanlarda ilçeye bağlı köyleri gezdiklerin, köylüler ile görüştüklerini belirten Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, köylerin son derece hizmetten yoksun bırakıldığını, yollarının bile yapılmadığını tespit ettiklerini belirterek, "Gerekli hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra en kısa zamanda çalışmalarımıza başlayacağız. Köylerimiz hizmetin en iyisine layıktır. Bu güne kadar ayırımcılığa maruz kalmaları, dezavantajlı duruma gelmelerini telafi etmek için elimizden geleni yapacağız. Beş yılın sonuna geldiğimizde ilçemizdeki sorunların en kötü ihtimalle asgariye indirildiğini her kes görecektir" dedi. Bu konuda ilçe sakinleri ile birlikte çalışacaklarını da aktaran Yıldız, hizmet götürdükleri yerlerde halkın kendilerine gerekli desteği sunacağına da emin olduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim