Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkanları, yapılan gıda yardımları ile ilçede bulunan yoksulluk sorununun köklü olarak çözülemeyeceğini, köklü çözüm için farklı projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Halka yardım yapmaktan ziyade, halkı bizzat üretimin içine çekerek sorunu çözmeyi hedefliyoruz. Bunun için geliştireceğimiz ve uygulayacağımız projelerle istihdam alanları yaratmayı öncelikli görev olarak belirledik” açıklamalarında bulunuldu.

BELEDİYEDEN VATANDAŞA YARDIM

Geçmişin başat tarım ve hayvancılık merkezlerinden birisi olan Gürpınar’da tarım ve hayvancılık artık eski günlerinden çok uzak. Tarım ve hayvancılığın karın doyurmaması ve insanların geçimlerini sağlayamaması sonucunda ilçede dışa göç her geçen gün artarken, geride kalanların önemli bir bölümü de ciddi düzeyde geçim sıkıntısı yaşamakta. Bu durumu göz önünde bulundurarak, halk için istihdam alanları yaratmayı yerel yöneticiliğin bir parçası olarak gören Gürpınar Belediyesi, istihdama yönelik arayışlarını sürdürürken, bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapmayı da ihmal etmedi. Günler öncesinden ilçe merkezinde ve köylerde büyük bir titizlikle ihtiyaç sahibi aileleri tespit etme çalışması başlatan Gürpınar Belediyesi Eş başkanlığı, konu kapsamında muhtar, imam ve belediye encümenlerinden, ihtiyaç sahibi ailelerin listesini talep etti. Gelen listeleri birleştiren belediye yetkilileri, hazırlattığı gıda paketlerini, ismi tespit edilen ailelere dağıtmaya başladı.

“KÖKLÜ ÇÖZÜM ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yapılan gıda paketi dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları, yapılan gıda yardımlarının sorunu köklü olarak çözemeyeceğinin farkında olduklarını belirterek, “İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunarak sorunlarını çözemeyeceğimizin farkındayız. Fakat en azından bir nebze de olsa aile sofralarına katkıda bulunmak istedik. Sorunun köklü çözümü için girişimlerimiz ve arayışlarımız devam ediyor. Bu konuda somutlaşan kimi çalışmalarımız olduğu gibi, projelendirme aşamasında bulunan çalışmalarımız da var” dedi.

“GÜRPINAR TARIM ANLAMINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Bölge açısından tarım ve hayvancılık alanında Gürpınar’ın başat yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Eş Başkanlar, “Türkiye açısından Doğu Anadolu Bölgesi ne ise Van açısından Gürpınar da odur. Fakat tarım ve hayvancılık eski günlerinden çok uzak. İnsanlar hızla bu meslekten uzaklaşıyorlar. Nedeni de bu işten para kazanılamaması, tarım ve hayvancılığın ailelerin geçimi için yeterli olmamasıdır. Çözüm süreci ile birlikte ilçemizin önemi daha da artacak, belki de eskisinden çok daha fazla ilçemizde tarım ve hayvancılık artacaktır. Biz belediye olarak bu konuda kimi arayışlarımızı devam ettiriyoruz. Salt tarım ve hayvancılığa yönelik değil, başka istihdam alanlarına yönelik de girişimlerimiz devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“İSTİHDAMI GELİŞTİRMEK YEREL YÖNETİCİLİĞİN GÖREVİDİR”

Yerel yöneticilik anlayışlarına istihdamı geliştirmeyi de eklediklerini belirten Eş Başkanlar Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, “Bölgede devam eden savaş nedeniyle halkın istihdam alanlarına yönelerek daraltan, halkı yoksullaştıran egemen sistem, yayla yasaklarını uyguladığı gibi, köyleri de boşaltarak insanların elindeki tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi. Bunun halkımıza olan faturası da büyük oldu” dedi. Halkın önemli bir kesiminin açlık sınırında yaşadığına dikkat çeken eş başkanlar, sistemin bunu bilinçli bir şekilde geliştirdiğini, bu politikanın halen de devam ettiğine dikkat çekerek, kendilerinin ise istihdam alanlarını geliştirmek için halk ile birlikte çalışacaklarını ve birlikte üreteceklerini kaydettiler.

İlçede toplamda 1150 aileye gıda yardımında bulunuldu. 

Editör: TE Bilisim