Gürpınar Belediyesi, halkı üretime teşvik etmeye devam ediyor. Araç ve ekipman desteği sağlayarak ilçede tarımın geliştirilmesi çalışmalarına fide dağıtımını da ekleyen belediye, bu çalışmaları ile hem ilçe ekonomisini hem de ilçede istihdam olanaklarını geliştirmeyi hedefliyor.

 

“ÜRETİCİLİĞİ BELEDİYEDEN ÖĞRENDİK”

Belediyenin bu girişiminden vatandaşlarda oldukça memnun kalıyor. Belediyenin dağıttığı fidelerden alan vatandaşlardan Sami Koç, belediyenin vatandaşları üretime teşvik ederek güzel ve örnek bir davranış sergilediğine dikkat çekerek, "Bu dağıtılan fidelerle İnşallah hepimiz sebze ekmesini öğreneceğiz. Daha iyi gelişmeler olacak. Bu yapılan çok güzel bir çalışmadır. Şimdiye kadar sebze üreticiliği yapılmıyordu, şimdi vatandaşlar sebze üreticiliğine başladı. Toprağımız da bereketlidir. Ekilirse her şey yetişir.” Şeklinde konuştu. Mustafa Tunç ise, “Belediye tarafından halka fide dağıtılıyor ve halk üretime teşvik ediliyor. Bu da çok güzel bir şey. Belediyenin halka yardım dağıtmak yerine üretmeyi öğretmesi, üretime teşvik etmesi son derece olumlu bir durum'' dedi.

 

Mahmut Tunç da, geçmiş politikalara yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bugün belediyemiz tarafından halka ücretsiz fide dağıtımı yapılıyor. Yıllardan beridir halkı böyle şeylere teşvik etmeyen, halkı tembelleştirenlere inat güzel bir çalışma oldu. Belediyemizin bu çalışması sadece kişileri olumlu etkilemeyecek, bir bütün ilçemizin tamamını olumlu etkileyecek ve ilçemizi üretimde önemli bir noktaya getirecektir" dedi.

 

KARA: DAĞITIMLAR TUHAF GELİYOR

Gürpınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Şenol Kara da Gürpınar Belediyesi'nin bu girişiminin son derece olumlu bir girişim olduğuna dikkat çekti. Kara, belediyenin ilçede ılımlı ve olumlu birçok iş yaptığını, önceki dönemlerde de böyle çalışmaları görmeyi istediklerini söyledi. Kara şunları söyledi: “Daha önceden Belediye ahlakını bilmediğimiz için bu örnek davranışlar, dağıtımlar bize çok tuhaf geliyor. Yol yapımı olsun, alt yapı çalışmaları olsun belediye birçok güzel iş yaptı. Fide dağıtımlarıyla da halka üretimi öğretiyor. Keşke daha önceki yıllarda da bu tür çalışmaları görebilseydik. Belediyenin yapmış olduğu bu çalışmaları her insanın vicdani olarak görmesi gerekiyor. Belki fide dağıtımı küçük bir şey olabilir, ama önümüzdeki yıllara örnek olur. Vatandaşları bilinçlendirir ve vatandaşlar üretmeyi öğrenerek bunu gelir kapısı yapabilir. Ben bir kez daha çalışmalarından dolayı Belediye Eş Başkanlarına, Belediye Meclis üyelerine ve Belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”

 

Gürpınar Belediyesi, muhtarlar üzerinden ilçeye bağlı mahallelerde yaptığı araştırma ile halktan fide talebi aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda ihtiyaç tespiti yapıldı ve bunun sonucunda da 50 bin adet domates, 30 bin adet biber, 20 bin adet kavun, 20 bin adet salatalık fidesi siparişi verdi. Fidelerin gelmesi ile dağıtımına başlandı.

Editör: TE Bilisim