Gürpınar Belediyesi, üyesi bulunduğu UCLG-MEWA’yı ziyaret ederek ortak çalışma konusunda kararlaşma sağlandı. Yapılan görüşmeler sonucunda Gürpınar Belediyesi başvuruda bulunacağı kimi projelerde UCLG MEWA ile ortak olabilecek.

 

Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız ve beraberindeki heyet, Dünya Belediyeler Birliği’ni (UCLG-MEWA) ziyaret etti. Ziyarette UCLG-MEWA kendi çalışmaları, işleyiş şemaları, bünyelerinde bulunan komisyonların misyon ve sorumlulukları, çalışma esasları hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Her komisyonda bulunan teknik uzmanların yapmış oldukları sunumda kurum bünyesinde ne gibi çalışmaların yürütüldüğü, ileriye dönük hedefler ve üye belediyelere ilişkin kapsamlı sunumlar yaptıktan sonra, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız da kendi belediye çalışmaları hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Kendilerinin belediyecilik hizmetini icra ederken ciddi sorunlarla karşılaştıklarını, yılların getirdiği ve çözümsüz bırakılan sorunların bir anda çözülemediğini, ancak belediyenin tüm imkan ve olanaklarını kullanarak ilçede bir takım şeyleri değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Yılların getirdiği birikmiş sorunları bir çırpıda çözmenin kolay olmadığının da altını çizen Yıldız, “ancak sorunların düzeyi ne olursa olsun çözüm üretme konusunda kararlıyız ve tüm yerleşim yerlerimizin sorunlarını çözeceğiz” dedi.

 

YILDIZ: YERELE DAHA İNİSİYATİF VERİLMELİ

Yerelde birikmiş sorunlara çözüm üretmeye çalışırken zaman zaman bürokratik engellerle de karşılaştıklarını hatırlatan Yıldız şunları söyledi: “Maalesef bazen bu bürokratik engeller çalışmalarımızı engeller boyuta da varmaktadır. Örneğin, araç parkımızın genişlemesi ile birlikte yeni bir garaj yapma ihtiyacı doğdu. Biz yereldeki tüm onayları aldık, yazımız bakanlığa gitti, oradan da onay çıktı, ama bir türlü başbakanlıktan onay çıkmıyor. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen halen de bekliyoruz. Şunu anlamak mümkün değil, bir ilçenin garaj meselesi neden ta başbakanlığa kadar gidiyor. Yerel onay vermişse, bu yeterli görülmeli.”

 

DUMAN: BELEDİYELERLE ÇALIŞMAK GÜZEL

Ziyaretlerinin içeriğine de değinen Yıldız son olarak, “Savaş gören ve savaş görme olasılığı olan tarihi yapıların korunmasına yönelik bir fon var. Bizim bu fondan yararlanabilmemiz için bir proje ortağına ihtiyacımız var. Biz de MEWA ile proje ortağı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, üye belediyelerle birlikte çalışmak, birlikte proje geliştirmek ve uygulamanın kendi hedefleri arasında da bulunduğunu, bu konuda birlikte çalışmanın kendileri için de mutluluk verici olacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından toplantı, Gürpınar Belediyesi teknik ekibi ile UCLG MEWA’nın teknik ekibi ile devam etti. Toplantıda, kurumların ortaklaşa yapabilecekleri çalışmalar masaya yatırılarak belli noktalarda hemfikir olundu. Taraflar daha sık bir araya gelme ve ortaklaşma noktasında hemfikir oldu. Toplantı sonucunda Gürpınar Belediyesi’ne plaket verildi.

Editör: TE Bilisim