Gürpınar Belediyesi Kadın Kurulu, ilçede yaşayan kadınların sorunlarını masaya yatırdı. Kadın Kurulu toplantısında bir de kararlaşmaya giden kadınlar, belediyeye ait eskimiş otobüslerin kütüphaneye dönüştürülmesi kararını aldı.

 

Belediye bünyesinde oluşturulan Kadın Kurulu ilk toplantısını aldı. Belediyeye bağlı İŞGEM'de alınan toplantıya Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, kadın belediye meclis üyeleri ve kadın çalışanlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, gün geçtikçe belediyede çalışan kadın sayısında bir artışın meydana geldiğini, bunun da oluşan kadın profili ile bağlantılı olduğunu kaydederek, "yönetim kademesinden tutalım da tüm hizmet alanlarına kadar eşit temsiliyeti esas alacağız" dedi. Ardından kurulu işleyişi, çalışma ve hedefleri konusunda bilgilendirmede bulunan Eş Başkan Çetin, oluşturulan kurulun her alanda kadın bakış açısını yansıtacağını ve bunu oturtacağını sözlerine ekledi.

 

OTOBÜSLER KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

İlk toplantısını gerçekleştiren kurul bir de kararlaşmaya gitti. Belediyeye ait eskimiş, hurdaya çıkmış otobüslerin kütüphaneye dönüştürülmesini de tartışan kadınlar, bu yönlü karar alarak, "bir saat kitap okuyanlar, bisiklet ile bir saat tur atabilecek" şeklinde karar alarak kitap okumayı teşvik edici karar aldılar. Kadınlar ayrıca kendi atölyelerinde üretecekleri ürünlerin yanı sıra, organik meyve ve sebzecilik, şarküteri, zücaciye ve değişik gıda ve giyim maddelerinin satışının yapılabileceği semt pazarlarının kurulması kararını da alarak bunu belediye meclisine taşımaya karar verdiler. Özellikle ilçede bulunan kadınların en temel şikayetlerinden bir tanesi olan sokak lambalarının yanmaması veya arızalı olması konusunu da VEDAŞ ile konuşmaya ve sorunu giderme kararına varıldı. 

Editör: TE Bilisim