Gürpınar Belediyesi ana sınıfı öğrencilerine temizlik eğitimi verdi. Verilen eğitimler sonrası öğrencilere sıvı sabun dağıtıldı.

 

Gürpınar Belediyesi ilçenin tüm sorunlarını çözme kararlılığına devam ettiriyor. Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin ve beraberindekiler ilçe merkezinde bulunan anaokulunu ziyaret ederek minik çocuklara temizliği anlattı. Daha önce kadınlara yönelik rahim ağzı, meme ve kolon kanserine ilişkin Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte seminer veren, mahallelerde kapı kapı dolaşarak bilgilendirmelerde bulunan Gürpınar Belediyesi bu kez de anasınıfı çocuklarını bireysel temizlik konusunda bilgilendirdikten sonra Xavesor Kadın Kooperatifi'nde üretilen sıvı sabunlar dağıtıldı.

 

ÇETİN: ALIŞKANLIKLAR ÖMÜR BOYU DEVAM EDER

Yaptıkları çalışmaya ilişkin kısa bir açıklama yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, küçük yaşta kazanılan alışkanlıkların insanı yaşamı boyunca etkilediğini söyledi. Çetin şu sözlere yer verdi: “Bundan hareketle biz de çocuklarımıza bir sağlık ve bireysel temizliğe ilişkin bir takım şeyleri anlatmak istedik. Bu yaşlar çocukların öğrenmeye en yatkın olduğu yaşlardır. Bundan dolayı biz de sağlık ve temizliğe ilişkin temel bir takım şeyleri anlattık. Nitekim bu yaşlarda çocukların sağlık ve temizliğe ilişkin öğreneceği şeyler onlarda kalıcı olacaktır. Bundan dolayı son derece önemlidir.”

 

“ÜRETTİĞİMİZ SIVI SABUNLARI DAĞITTIK”

Belediye olarak her fırsatta çocuklara yönelik bu türden çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Çetin, "Sağlıklı nesiller için sağlık ve hijyen çalışmalarımız devam edecektir. Bizim açımızdan önemli olan diğer bir nokta ise bu gün çocuklara dağıttığımız sıvı sabunların, bizim Kadın Kooperatifimiz tarafından üretiliyor olmasıdır. Bizler, sıvı sabun üretimimizi de genelleştirerek bir marka haline gelmeyi ve ilçemizin istihdam olanaklarını daha da arttırmayı hedefliyoruz" dedi. Çetin ve beraberindekiler çocuklara sıvı sabun dağıttıktan sonra okuldan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim