Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van'ın Gürpınar ve Başkale İlçe Gençlik Kolları başkanlıkları Kongreleri yapıldı.

 

AK Parti Başkale İlçe Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Başkale İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı yeniden kurularak yapılan seçimlerde Vedat Mihirici başkanlığa seçildi. Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Başkale ilçesinin siyasetinde önemli bir günü yaşadığını belirterek, AK Parti’nin her zaman kadrolarında gençlere yer veren önemli bir siyasi oluşum olduğunu söyledi. AK Parti’nin gençlik kollarının diğer partilerin gençlik kolları gibi sanal olmadığını vurgulayan Çoban, “Diğer partilerin gençliği gibi hayali değildir. Diğer partilerin gençliği gibi kağıt üzerinde yazılan isimler asla değildir. AK Parti gençliği elbette gece gündüz çalışacaktır. Ancak sadece pankart asan, sadece bayrak asan, sadece broşür dağıtan, sadece süsleme yapan birimler değildir. AK Parti gençliği aynı zamanda hareketin merkezidir. Bu kutsal davanın ruhudur. Bu davanın heyecanıdır, dinamizmidir. Bu davanın asil ve coşkulu damarıdır, özüdür. Gençliğimizin bu bilinçle hareket etmeleri ve parti disiplinini göz ardı etmemelerini ve siyasette belirleyici olmalarını arzu ediyoruz. Sevgili gençler bu şuurla çalışmalarımızı yapacağınızdan şüphemiz yok. İl Gençlik Kolları olarak her zaman ilçe teşkilatımızla beraber olacağımı ve tek yumruk olarak çalışacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

 

Aynı gün yapılan Gürpınar İlçe Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresine' İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban'ın yanı sıra AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi'de katıldı. Burada da Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede, milletvekilleri Kayatürk ve Çiftçi birer konuşma yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Meselenin CHP, MHP ve BDP meselesi olmadığının altını çizen Çoban, meselenin Hak ile Batıl meselesi olduğuna vurgu yaptı. AK Gençliğin tanıtımını yapan Çoban, "Ak Gençlik nedir? Ak Gençlik diri bir gençliktir, Ak Gençlik iri bir gençliktir, Ak Gençlik Ahmêdî Haninin Gençliğidir, Ah Gençlik Fakêyê Têyranın Gençliğidir, Ak Gençlik vicdani hür bir gençliktir" dedi. Gittiği her yerde söylediği sözü burada da hatırlatan Çoban, AK Parti Van İl Gençlik Kolları'nın alışılmışın dışında bir gençlik olduğunu kaydetti. AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her yerde söylediği 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısının artık kimsenin dillendirtmediğini söyleyen Çoban, kongre salonunda bulunan tüm katılımcıları ayağa kalkmaya davet ettikten sonra hep bir ağızdan, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber yürüdük yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Gürpınar'ı hatırlatıyor, bana her şey hak yolunda mücadele eden Ak Gençliği hatırlatıyor” dedi.

 

Yapılan kongrenin ardında Gürpınar İlçe Gençlik kolları Başkanlığı'na seçilen Caner Güngör ’e mazbatası AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk tarafından verildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongre yine Kur'an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim