İftar öncesi kısa bir açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il Başkanı Musa İtah, Ramazan Ayı'nın sevap ayı olduğunu, bu ayda küskünlüklerin son bulduğunu, yardıma muhtaç olan insanlara yardım eli uzatıldığını kaydederek, Rojava'da çete ve rejim güçlerinin saldırısı altında bulunan halka yardım eli uzatılması gerektiğini belirterek, fitre ve zekatların Rojava'ya gönderilmesini istedi. Gürpınar Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeğinde yaklaşık 3 bin kişi bir araya geldi. Belediye binası önünden başlayıp Cumhuriyet Caddesi'ne kadar uzanan iftar sofrasında kentte bulunan tüm dinamikler büyük bir ilgi gösterdi.

‘KAN VE GÖZYAŞI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR’

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Başkanı Musa İtah, Ramazan Ayı'nın anlam ve önemine değindi. Ramazan ayının sevap ayı olduğunu, bu ayda ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatıldığını kaydeden İtah, söz konusu yardımların İslamiyet'in özüne uygun şekilde yapıldığına da dikkat çekti. İtah, “Ramazan ayında küskünler barışır, insanlar toplumda yardıma ihtiyacı bulunan kişilere yardım eli uzatır. İslamiyet'in diğer bir özelliği de zulme boyun eğmemektir. Zalime karşı sesini yükseltmektir. İslam toplumu kutsal ramazan ayına girmiş, ancak her tarafta kan ve gözyaşı almış başını gidiyor” dedi.

‘TÜM KATLİAMLARI KINIYORUZ’

Suriye'de yaşanan insanlık dışı olaylara da dikkat çeken İtah, “Bugün yanı başımızda yaşanan dramlar, vahşetler var. Bir yandan hem Suriye rejimi, hem de IŞİD denen ölüm şebekeleri, Rojava halkına ve kendilerinden olmayan diğer halklara yönelik vahşice katliamlar uyguluyorlar. Başta çocuklar olmak üzere insanların kafalarını kesiyor, vahşette sınır tanımıyorlar. Aynı şekilde Filistin'de de İsrail devleti Filistinlilere yönelik bir katliam seferberliği başlatmış, son bir haftalık süreçte yüzlerce Filistinliyi katletmiştir. Biz bu katliamları kınıyoruz” dedi.

FİTRE VE ZEKAT ÇAĞRISI

Rojava halkının sadece katliamlarla karşı karşıya olmadığını belirten İtah, açlığın da derinleşerek devam ettiğini, bunun başka katliamlara yol açtığını dile getirerek, fitre ve zekatların Rojava halkına yollanması çağrısında bulundu.
İtah'ıh yaptığı kısa konuşma sonrasında Mela Mehemed Çetin, hadis ve ayetlerden örnekler vererek Ramazan ayının İslam alemi açısından anlam ve önemine değindi.

EŞ BAŞKANLAR YEMEK DAĞITIMINDA

İftar saatine az bir zaman kala yemek dağıtımına geçildi. Belediyenin önünden başlayan iftar sofrası, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar uzandı. Alanın tıklım tıklım olması nedeniyle yemek dağıtımında sıkıntı yaşanınca, tüm belediye personeli, belediye meclis üyeleri de yemek dağıtımına yardımcı oldu. Bu arada belediye eş başkanları da yemek kazanlarının başına geçerek yemek dağıtımı yaptı. Kısa sürede iftar yemeğinde buluşan herkese yemek dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim