DTK Ekonomi Komisyonu tarafından yurttaşlara dağıtılan meyve ağaçları düzenlenen törenle ekildi. Törende konuşan DTK Ekonomi Komisyonu üyesi Melahat Şedal, ücretsiz olarak dağıttıkları ağaçlarda amaçlarının hem ağaçlandırma kültürünü geliştirmek hem de ekonomiye katkı sunmak olduğunu söyledi. Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin ise benzer bir projeyi de kendilerinin hayata geçireceklerini hatırlatarak, "Böylece hem ilçemizi ağaçlandırmak hem de ilçede tarım ve hayvancılığı canlandırmak istiyoruz" dedi.

 

Baharın gelmesi ile birlikte dört bir tarafta ağaçlandırma çalışmaları sürerken, DTK Ekonomi Komisyonu öncülüğünde Gürpınar'ın Yukarı kaymazlı Mahallesi'nde dağıtılan ağaçlar törenle toprakla buluşturuldu. Düzenlenen fidan dikme törenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) sözcüsü Melahat Şedal, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, DBP Gürpınar ilçe eş başkanları Metin Öner ve Şevda Tanış, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Necati Tanış, belediye meclis üyeleri, DBP ve HDP'li yöneticiler ve yurttaşlar katıldı. Burada konuşan Şedal, yurttaşlara ücretsiz ağaç dağıtmalarının amacının, toplumda ağaç dikme alışkanlığını sağlamanın yanı sıra, ekonomiye katkı sunmak olduğunu söyledi. İlçenin bu yönlü güçlü bir potansiyelin bulunduğunu da hatırlatan Şedal, "Biz öncülük etme manasında 4 bin ağaç dağıttık. Hepsi de meyve ağaçları. Bunun devamının da geleceğine inanıyoruz" dedi.

Şedal'dan sonra konuşan Gürpınar Belediyesi Eş başkanı Yıldız Çetin ise, benzer bir çalışmayı da kendilerinin hayata geçireceğini söyledi. Çetin, "Bu y önlü kapsamlı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız da tamamlandı. Bu bölge bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Fakat asıl potansiyelini hayata geçirmekten uzaktır. Biz ilçemizin gerçek potansiyelini açığa çıkartarak tarım ve hayvancılığı en verimli hale getirmek istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fidanların nasıl dikilmesi gerektiğine ilişkin kısa bir bilgilendirme yapıldı. Ardından da ilk ağaçlar toprakla buluşturuldu. 

Editör: TE Bilisim