Yapılan duyuru çerçevesinde önceki gün belediyeye akın eden Gürpınarlılar, sorun ve sıkıntılarını belediye eş başkanlarına ilettiler. Belediyeyi ilgilendirmeyen sorunlarını da eş başkanlara aktaran Gürpınarlılar, çözüm beklediklerini ifade ettiler. Yılların getirdiği birikmiş sorunların artık çekilmez olduğunun dile getirildiği halk günlerinde, kadınlar da artık belediyenin yolunu tutar oldu.

EN ÇOK YOL SORUNU DİLE GETİRİLDİ

Sorun ve sıkıntılarını aktarmak amacıyla gelen vatandaşlar en çok yol sorununu diye getirdiler. Hem okul müdürlerinin, hem muhtarların hem de diğer vatandaşların en çok şikayetçi olduğu yol sorunu nedeniyle okul servislerinin öğrencileri taşımada yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirdiler. Yolların büyük bir çoğunluğunun çok kötü olduğu ilçede, kanalizasyon çalışmaları nedeniyle var olan yollar da bozulmuştu.

“BİRİLERİ HİZMET ETMEMİZİN ÖNÜNE GEÇEBİLİYOR”

Yaşanan sorunların farkında olduklarını aktaran belediye eş başkanı Yıldız Çetin, "İlçenin genelinin yanı sıra, eğitim kurumlarımızı, özellikle çocuklarımızı önemsiyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri için belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Az da olsa var olan sorunun önüne geçebilmek için ilçenin genelinde stabilize çalışmalarını başlattıklarını hatırlatan Çetin, "Bunca yıllık ilçede bu güne kadar doğru düzgün bir çalışma yapılmış değil. Yükümüzün çok ağır olduğunu biliyoruz. 90 yıllık birikmiş sorunların bizleri beklediğini de biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyor, sorunları bütünlüklü ele alıyoruz. Maalesef ilçemizde halen stabilizesi bile yapılmayan yollar var ve bundan kaynaklı da birçok yolumuz çok kötü durumda. Diğer yandan bir kepçe ve bir kamyon ile sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Burada bir şeyin de altını çizmek istiyorum. Van'ın Büyükşehir olması ile birlikte işin içinde kalabilmemiz için birileri ellerinden geleni yaptılar. Baksanıza, belediyelerde araç bırakmadılar. Kala kala elimizde bir kepçe ve bir da kamyon kaldı. İlçemizin yüz ölçümü ise birçok ilden daha büyük. Ama yine de o birilerini boşa çıkartmak için, bizim üzerimizden uygulamaya sokmak istedikleri planlarının tutmaması için biz elimizden geleni yapacağız. Bunu derken, tabi ki burada asıl hedefimiz halkımıza hizmet etmek olacaktır. Ki, zaten o birilerinin da asıl amacı da bizim hizmet etmemizin önüne geçebilmektir. Bununla da, 'Bakın bunların yapacağı belediyecilik bu kadar olur' dedirtmekti. Ama bunu asla dedirtmeyeceğiz. Çünkü bizim varlık gerekçemiz, halkımıza hizmettir" dedi.

ÇETİN: BİZİ DENETLEYİN

Halktan da sabır ve anlayış beklediklerini belirten Çetin, "Sonuna kadar bizi denetleyin. Sonuna kadar bizi rahatsız edin. Sonuna kadar kapımızı çalın ve sorun ve sıkıntılarınızı bize aktarın. Bizi eleştirin, bir an için bile olsa bizi rahat bırakmayın. Sizlerle el ele vererek çözemeyeceğiz, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun ve sıkıntı yoktur. Kim hangi partiye oy vermişse versin, kim neyi savunuyorsa savunsun, o onun bileceği iştir. Bizi ilgilendiren Gürpınar sınırlarıdır ve Gürpınar sınırları içersinde en iyi şekilde hizmet etmektir" dedi.

“BELEDİYEDE KADINLARI GÖRMEKTEN ÇOK MUTLU OLUYORUZ”

Belediye de kadınları görmekten son derece memnun olduklarını aktaran belediye eş başkanı Yıldız Çetin, bunun devamını dilediklerini, kadınların belediyeye gelebilmeleri için illaki bir sorunlarının olması gerekmediğini, çay içmek için, sohbet etmek için de gelebileceklerini belirterek, belediyenin kadınların mekanı olduğunu söyledi.

VATANDAŞ ELEKTRİK SIKINTISINI DİLE GETİRDİ

Öte taraftan gelenleri salt yol ve su sorunlarını dile getirmediler. Çok farklı sorunlarını da dile getiren vatandaşlardan bazıları evlerinin yıkılmak üzere olduğunu belirterek bunun için belediyeden yardım talebinde bulunurken, kimi vatandaşlar da iş bulamadıklarını belediyenin kendilerine iş imkanı sağlamasını istediler. Evi iki köyün ortasında olan bir vatandaş ise elektriksizlikten yakındı. Her iki köyden de elektrik alamadığını belirten vatandaş, "Asıl olarak bağlı bulunduğum köyden evimin olduğu mıntıkaya kadar elektrik telleri gelmiyor. Diğer köy ise bana elektrik vermiyor. Nedeni ise, 'Sen elektrik alırsan bizim köyün elektriği azalır' diyorlar. Kaç yıldır evimde elektrik yok" dedi ve eş başkanlardan yardım talebinde bulundu.

Bir başka vatandaş ise kendileri ile birlikte bir kaç evin bağlı bulundukları köyden biraz uzakta bulunduğunu, kendilerinin köy sakinleri ile kimi sıkıntılarının bulunduğunu, bunun için hizmetin kendilerine ulaşamadığını, muhtarın da bunda etkili olduğunu söyledi. Sabah 09:00'da başlayan halk günleri, öğleden sonra saat 16:00'a kadar devam etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim