İlkin belediye araçlarının üzerine, ‘Şaredariya Payizava-Gürpınar Belediyesi’ yazan, ardından çarşı merkezinde bulunan çöp kutularının üzerine aynı yazıyı yazdıran belediye, son olarak tabelasını da Kürtçe ve Türkçe olarak değiştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye eş başkanlığı, amaçlarının insanlara anladıkları dilde hizmet götürmek olduğunu, yıllardır statükocu güçlerin halkın dilini ve kültürünü inkar ettiğini hatırlatarak, “Halka, bilmedikleri bir dilde hizmet götürülemeyeceğini artık herkes bilmeli” ifadelerine yer verildi.

‘BİZİM İÇİN TÜM DİLLER VE KÜLTÜRLER EŞİTTİR’

Gürpınar Belediyesi, çift dilli belediyeciliğe geçiş yaparak insanlara anladıkları dilde hizmet götürme kararı aldı. Seçimlerden sonra çalışmalarında ve hizmet kalitesinde yenilikler yapan Gürpınar Belediyesi, çift dilli belediyecilik anlayışı ile halka daha nitelikli hizmet götürme kararlılığında. Çift dilli belediyecilik anlayışı ile halka kaliteli hizmet götürmeyi hedeflediklerini kaydeden belediye eş başkanlığı, “Cumhuriyet tarihi boyunca hayata geçirilen asimilasyoncu, ret ve inkarcı politika ile halkımız başta olmak üzere ülkede yaşayan birçok dil ve kültür yok sayıldı, asimile edilmeye çalışıldı. Fakat geldiğimiz aşama boyutuyla görüyoruz ki, asimilasyon için sarf ettikleri tüm çabayı halk, diline, kültürüne ve kimliğine sahip çıkarak boşa çıkartmış bulunmaktadır. İlerici insanlık tarafından çağdışı ve farklı bir katliam türü olarak kabul edilen asimilasyoncu, ret ve inkar politikalarını gayri insani ve gayri ahlaki olarak gördüğümüzden, yerel yönetim anlayışımızda da olduğu üzere buna karşı bir duruş sergiledik. Biz, herkese kendi anadilinde, kendi kültüründe hizmet götürme kararlılığındayız. Çünkü bizim yerel yönetim anlayışımızda bir dili, bir kültürü, bir kimliği bir diğer kimlik, kültür ve dilden üstün görmek, kutsallaştırmak, yada küçümsemek yoktur. Bizim için tüm diller ve kültürler eşittir” ifadelerine yer verildi.

SIRADA YÖN LEVHALARI VAR

Belediyecilik hizmetinin tüm alanlarında insanların bildiği, anladığı dilde hizmet vereceklerini kaydeden Eş Başkanlar Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, bu çalışmalarının gün geçtikçe kalitesini daha da arttıracaklarını da ifade etti. İlk olarak belediye araç parkında bulunan araçlara ‘Şaredariya Payizava-Gürpınar Belediyesi’ yazılarını yazan, ardından ilçe merkezinde bulunan çöp kutularının üzerine aynı yazıyı yazan belediye, son olarak Kürtçe ve Türkçe tabela astırdı. Belediye, şimdi de yerleşim yerlerinin girişlerine Kürtçe ve Türkçe yön levhaları koydurmaya hazırlanıyor. Önemli bir adım olan bu girişim, halk tarafından da destek görüyor. 

Editör: TE Bilisim