Muradiye İlçesi Belediye Başkanvekili DBP'li Safure Güneş'in polisin müdahalesi sırasında jopla yaralanması, düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklamasını yapan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Haddinizi aşarsanız Kobanî'deki direnişi görürsünüz" dedi.

Muradiye ilçe meydanında toplanan aralarında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi ve partililerin bulunduğu yaklaşık bin kişi geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi Belediye Başkanvekili Safure Güneş'e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtirken, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, sorumluların hesap vereceğini söyledi.

'SIKIŞINCA ÖCALAN'A KOŞUYORLAR'

Sorumluların en kısa zamanda görevden alınması gerektiğini belirten HDP Milletvekili Üçer şunları söyledi: "Belediye başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu zulmü yapan kim olursa olsun bunlar halka hesap verecek. Bize 'taziyelerde fotoğraf asmayın, eylemlerde slogan atmayın, yürürken sayın Öcalan'ın fotoğraflarını taşımayın' diyorlar. Sıkışınca da İmralı'ya gidip Sayın Öcalan'a koşuyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 'Silahlar sussun, demokratik siyaset konuşsun' diyor. Sizlere haddinizi bildirmesi için Kürtlerin silahlanması mı gerekiyor? Yok eğer haddinizi, sınırınızı aşarsanız, burada da Kobani direnişinin aynısını görürsünüz. Sizin tankınız, topunuz varsa bizim halkımız, hakkımız ve yüreğimiz var. Bunların tuzu şimdi kuru. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 'gerilla silahı sustursun, artık çatışmalar dursun' dedikten sonra, gerilla silahlı güçleri bu alandan çekildikten sonra, sözüm ona IŞİD destekçisi devlet görevlileri de burada tankları, panzerleri ile dolaşmaya başladı. Peki gerilla buradayken neden çıkamıyordunuz?"

ÖCALAN'IN POSTERİNİ TAŞIDI

Konuşmaların ardından kalabalık slogan atarak yürüyüşe geçti. Bu sırada polis barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine HDP'li Milletvekili Özdal Üçer, eline Abdullah Öcalan'ın posterini alarak öne geçip polis barikatını aşmak istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından, polis barikatı açarak yürüyüşe izin verdi. Slogan atarak Muradiye Belediye binası önüne kadar yürüyen kalabalık olaysız dağıldı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim