İpekyolu Belediyesi yol yapım çalışmalarını sürdürürken, iki büyük ihale ile alınan asfalt ve parke taşlarını havalar soğumadan büyük ölçüde bitirmeyi hedefliyor. Yol çalışmaları hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Seher Kartal, birçok mahallede asfalt çalışmalarının devam ettiğini ve alınan asfalt ve parkelerin mahallelerdeki sorunları büyük ölçüde çözüleceğini aktardı.

İpekyolu (Rêya Armûşê) İlçesi geniş coğrafyası ve kalabalık nüfusuna hizmet götürmeye çalışan İpekyolu Belediyesi ilçenin tüm sorunlarını çözmeye devam ediyor. İlçenin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununu gidermek için Fen İşleri Müdürlüğü kentin birçok Mahallesinde yol çalışmalarını eş zamanlı ve aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmaları anlatan Fen İşleri Müdürü Seher Kartal, yol çalışmalarına hava şartları zorlaşmadan aralıksız devam edildiğini aktardı. Kartal, “Hizmeti halkımıza götürürken, eşit, adil bir hizmet götürmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda halkımızın görüş ve önerilerini de alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Seçimlerden sonra asfalt ve parke taşı ihaleleri daha askıdayken, ilçenin tümünde fizibilite raporu oluşturduk. Yapılan ön fizibilite çalışmasına göre acil gerektiren stabilize ve yol genişletme çalışmaları başlattık. İlk olarak yapılan bu çalışmalarla yollar asfalt ve parke taşı döşenmesi için hazır hale getirildi. Yapılan ilk asfalt ihalesinin ardından iki büyük ihale ile birlikte mevsim şartları aleyhimize dönüşmeden programımızda belirlenen yoların büyük kısmını bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

KÖY MEYDANLARI YAPILACAK

En son 200 bin m2 parke taşı ve 30 bin m2 bordür ihalesini yaptıklarını aktaran Kartal, bu ihale sayesinde daha önce köy statüsünde olan mahallerimizin tümünde köy meydanlarının yapılması anlamına geldiğini açıkladı. Kartal, daha önce de yapmış oldukları bir diğer 70 bin ton asfalt ihalesinin de ilçenin büyük ölçüde ihtiyacını göreceğini kaydetti. Seçim nedeniyle ihalelerin düzenlenmesinde gecikme yaşandığını aktaran Kartal, “Mevsim şartları müsaade ederse bu dönem belirlenmiş çalışma programımızı bitireceğiz. Gelecek sezona da elimizde yeterli asfalt ve parke taşı gibi malzemeler ile hemen işe koyulacaklacağız'' Kartal, kışın sert geçtiği kentimizde çalışmaların daha çok mevsim şartlarına karşı yapacakları çalışmalar olacağını da vurguladı.

“ÇAMUR VE TOZ DERYASINDAN KURTULDUK”

Asfalt çalışmaları Buzhane, Xacort, Yalı, Serhat, Halilağa ve Esenler mahallesi olmak üzere birçok mahallede devam ediyor. Çalışmalara yönelik halktan alınan görüşlerde belediyenin çalışmaları mahalle sakinlerine soruldu. Mahalle sakinleri çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdiler. Daha önce yollarının kışın çamurluyken yazında toz topraktan dolayı nefes alamadıklarını belirten Nesibe Kurt, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasının ardında mahallemiz artık daha temiz. Kurt, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser teşekkür etti. Sokakta oynayan 11 yaşındaki Seher Duman ise yapılan asfalt sayesinde çizgi çizip oynaya bildikleri söyledi. Duman, toz topraktan kurtulduklarını ve yere düşen çöpleri artık daha rahat kaldırıp çöp kutusuna atabildikleri vurguladı. Arif Öner, “DBP partimizin belediyeyi kazanmadan önce hiçbir alt yapı ve üst yapı yapılmamıştı. Belediyeyi kazandıktan sonra şimdi yol sorunu, su sorunu ve temizlik sorunumuz kalmadı.” Dedi. Öner, İpekyolu Belediyesinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve bu nedenle de belediyeden memnun olduklarını kaydetti. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim