Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1 Kasım seçimleri öncesi ilçelerde açtığı seçim bürosu açılışlarına devam ediyor. HDP son olarak Muradiye ve Çaldıra İlçelerinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

 

Muradiye'de Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan seçim bürosu açılışına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili Adayları Zozan Yeliz Yıldırım, Bedia Özgökçe, Nadir Yıldırım, Muradiye Belediye Eş Başkanları, HDP DBP Muradiye İlçe Eş Başkanları yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Yapılan saygı duruşundan sonra konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, "Saygı değer halkımız belki bir seçim sürecinin içindeyiz ama hepimizin de takip ettiği gibi başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye hakları ve Dünya halkları büyük bir yas içerisindedir. Biz bir yandan seçim çalışmaları yürütürken bir yandan da büyük bir yasın içerisindeyiz. 7 Haziran'da yenilgiye uğrayan AKP Hükümeti başta Kürdistan olmak üzeri Türkiye'yi kan gölüne çevirmiştir. Suruç'ta başlayan katliamlar dün en son Van merkezde devam ettiriliyor, dün halkın en yoğun olduğu bir yerde polisler adeta bir infaz yapmıştır. Bu İnfazlara ve katliamlara dur demek için 1 Kasım'da sandık başına giderek bunlara en güzel cevabı vermeliyiz." Dedi.

 

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe ise şöyle konuştu: "Acımız var. 97 canımızı bizden aldılar. Bu acıyı bize yaşatanlar hiç bir şekilde hesap vermeyerek bu katliamları yapanları da koruyor. Oraya giden bu halkın onurlu halkları barış için savaşa karşı durmak için bütün dünyaya bir mesaj vermek istediler. Bizler unutmadık, 7 Haziran'dan beri bu halka yaptıklarınızı çok iyi biliyoruz.”

 

HDP ÇALDIRAN SEÇİM BÜROSUNU AÇTI

Van yolu caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun açılışına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekili Adayları Zozan Yeliz Yıldırım, Bedia Özgökçe, Nadir Yıldırım, Çaldıran Belediye Eş Başkanları, HDP-DBP Çaldıran İlçe Eş Başkanları yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Seçim bürosunun açılışında ilk olarak konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, “Saygı değer halkımız Çaldıran tarihi boyunca her zaman kendi onuruna sahip çıkmıştır bu gün Çaldıran'a gelirken bir manzara ile karşı karşıya kaldık. Sanki bir ülke başka bir ülkenin topraklarını alacakmış manzarası bu kentin Kaymakamına, bu kentin Emniyet Amirine, bu kentin Valisine söylüyoruz. Buraya gelenler bir siyasi partinin yöneticileri bir siyasi partinin milletvekilleridir.  Siz kimden neden bu kadar korkuyorsunuz tankınızla, topunuzla, TOMA’nızla, silahınızla geliyorsunuz. Bizim tarihimiz acılar tarihidir Türkiye Devletinin tarihi katliam tarihidir Zilan'da, Dersim'de, Ağrı'da, Roboskide en sonra Ankara'da yaşadık ama bunlar bizi daha güçlendirdi biz ileriye doğru daha güçlü bakarak ilerliyoruz bu böyle biline.” Dedi.

 

YILDIRIM: ÖFKELİYİZ, İSYANDAYIZ

Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili adayı Nadir Yıldırım ise şunları kaydetti: “Arkadaşlarımız konuşmalarında belirttiler bulunduğumuz süreç çok ciddi bir süreç, 1 Kasım seçimleri dayatma seçimi zoraki bir seçimdir koltuklarını kaybetmek istemeyenler bu halka zülüm ve ölümü reva görüyorlar bunlara 1 Kasım'da gerek cevabı vermeliyiz.” Dedi. Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Zozan Yeliz Yıldırım’da, “Öfkeliyiz, isyandayız. Biz barışı savundukça onlar bize savaşı dayatıyor.  Biz kardeşlik dedikçe onlar bizi parçaladı. Biz adalet dedikçe onlar bize katliamları gösterdi, işte bu yüzden bugün öfkeliyiz. Unutmayalım Haziran seçimlerinde Ağrı ile startı verdiler Ağrı Diyadin'de katliam girişiminde bulundular ama halkımız onların katliamlarını boşuna çıkardı. Ardından Amed, Suruç ve Ankara'da bizi parçaladılar, kanlarımızı oluk oluk akıttılar. Ama biz bugün bile inadına barış, inadına kardeşlik diyoruz.” dedi. Daha sonra yapılan büro açılışından sonra HDP heyeti Çaldıran'dan ayrıldı.”

Editör: TE Bilisim