Tuşba Belediyesi, 'Temiz şehir, sağlıklı toplum' sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında tüm mahallelerde bulunan ağzı açık çöp bidonlarını kaldırarak, bunların yerine galvanizli modern kapaklı çöp konteynerleri ile dış mekan çöp kutusu bırakıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü göreve geldikleri günden beri düzenli olarak dağıtılan çöp konteynırları ile dış mekan çöp kutularını Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin plan ve programları doğrultusuna ilk önce merkez mahalleler ile okul ve resmi kurumlara dağıtımına başladı. Yapılan dağıtımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Fevzi Özgökçe, “Belediyemize bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü şehir merkezindeki mahalleler başta olmak üzere tüm çöp bidonlarını kaldırarak yerine modern çöp konteynerlerini bırakmaktadır” dedi.

Yeni dağıtılan konteynerlerle, mahalleleri kötü görüntü ve pis kokulardan kurtaracaklarını belirten Özgökçe, daha temiz bir Tuşba için ilçede yaşayan herkesin el ele vererek yaşadığı alanları temiz tutması gerektiğini söyledi. Çevreyi temizlemekten ziyade kirletilmemesinin daha önemli olduğunu söyleyen Özgökçe, "Yapılan her hizmetin bir bedeli vardır. Bu bedelin de milli servet olduğunu unutmamamız gerekir. Bunun için vatandaşlarımız yeni bıraktığımız konteynerlere sahip çıkmasını, yerlerini değiştirmemesini ve içinde ateş yakmamalarını ve katı atıklarını belirtilen saatlerde attıktan sonra da kutuların kapaklarını kapatmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şubat, Mart ve Nisan aylarında da çöp konteyneri dağıtımına devam edileceğini ifade eden Başkan Özgökçe, bugüne kadar toplamda 2 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığı ve daha temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir Tuşba için hiç durmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bunun yanı sıra Tuşba ilçe sınırlarında bulunan resmi kurumlar ve ana arterlere de 600 adet modern dış mekan çöp kutusu bıraktıklarını söyleyen Özgökçe, hizmetlerinin standartlara uygun bir şekilde aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Bütün mahallelerde hem görüntü olarak çok kötü olan hem de kapaksız oldukları için etrafa pis koku yayarak her türlü hastalığa adeta davetiye çıkaran çöp bidonlarının tamamını kapaklı olan ve tekerlekli olduğu için taşınması dahi çok kolay olan galvanizli çöp konteynerleri ile değiştirmeye kar ve kara kışa rağmen devam edeceklerini vurgulayan Özgökçe "Hedefimiz ‘Tertemiz bir Tuşba’ olacaktır” şeklinde konuştu. Özgökçe, halkın yaz aylarında ailece gidip hoş vakit geçirdiği Van Gölü sahilinde bulunan mesire alanlarına da çöp konteynerleri planlaması yaptıklarını belirtti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim