Ak Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen ve yıllardır Ak Parti'nin en çok oyu aldığı ilçelerden biri olan Erciş'te BDP zaferinin ardından sular durulmuyor. Diba Keskin ile Erciş Belediyesi'ni kazanan BDP kazandıktan hemen sonra borçlarla ilgili bir araştırma yaptı. DİHA'nın haberine göre. BDP'nin AK Parti'nin elinden aldığı Van'ın Erciş Belediyesi'nde yapılan incelemeler sonucunda belediyenin 197 Milyon TL'lik (trilyon) borcu olduğu ortaya çıktı.  

Edinen bilgilere göre, Erciş Belediyesi'nin bazı borçları şöyle; İller Bankası Yapılandırılan Krediler 90 milyon TL, arıtma tesisi 32 milyon TL, otobüs terminali 15 milyon TL, taziye evleri 4 milyon TL, TEDAŞ'a olan elektrik borcu 38 milyon TL, Belediyenin vergi borcu 4.5 milyon TL, Emekli Sandığı keseneği 4,5 milyon TL, esnafa ve içme suyu projelerine olan borç 6 milyon TL, SSK, sendika aidatları ve teminat borçları 1 milyon TL, Çelebibağı Belediyesi'nden intikal borcu 2 milyon TL.

Konuya ilişkin görüştüğümüz Erciş Belediyesi eş başkanları ise, belediyenin borçlarıyla ilgili araştırmaların devam ettiğini, konuya ilişkin illeri ki günlerde kamuoyuna daha geniş bilgilendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim