AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar’ın tek listesi halinde girdiği kongreye milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftci ile birlikte İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan heyetinin oluşturulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, çözüm sürecine ve Özalp’a yapılan yatırımlara değinerek, Özalp halkının kimin hizmet yaptığını, kimin farklı düşüncelerde olduğunu çok iyi bildiğini belirtti.

Milletvekili Fatih Çiftci ise, Van Büyükşehir Belediyesi’nin sadece isimde büyükşehir olduğunu söyleyerek, Van halkının hizmet istediğini, fakat mevcut BDP belediyelerinin Van halkına istenilen hizmetin yarısını dahi karşılayamadığını söyledi. Milletvekili Çiftci, ‘‘Belediyelerin gelirleri büyükşehir olduktan sonra 8 kat arttı. Özalplı herhangi bir hizmet göremiyor. Bu paralar nereye gidiyor? Bu rakam ve büyükşehir vasfı sadece isimde kaldı. Van halkı herhangi bir hizmet görmüyor’’ ifadelerini kullandı. Milletvekili Burhan Kayatürk de, çözüm sürecine değinirken, 6-7 Ekim olaylarının çözüm sürecini sekteye uğratmaya yönelik olduğunu vurguladı. Kayatürk, ‘‘Bakıldığında Kandil’den bir açıklama geliyor, ‘artık bu saatten sonra hiçbir insan yüzünü kapatmayacak, molotof atılmayacak’ deniliyor. Gençlerin sokaktan toplanılacağı dahi söyleniyor. Sonra birden bire kim bunlara ne diyorsa, Cizre’yi karıştırıyor, tarumar ediliyorlar. Sonra biz de çıkıp, siz böyle demiyordunuz. Sizin gençleriniz çıkıp ‘her yer Cizre her yer direniş’ diye bağırıyor. Kusura bakmayın siz bir öyle bir böyle davranırsanız Kürt halkı size inanmaz. 6-7 Ekim olaylarında sizlerin yaktığı dükkanlar Kürtlerin dükkanıdır. Sadece BDP’ye oy vermeyenlerin dükkanları teker teker tespit edilerek yakıldı. Van halkı da Özalp halkı da çok iyi bilmektedir ki Kürtlerin asıl partisi AK Parti’dir. Hizmet odaklı, halk odaklı, Kürtlerin ideolojik düşüncesi AK Parti’dir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Aday olan mevcut ilçe başkan Orhan Yıldırımçakar, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Editör: TE Bilisim