Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeler arası yolcu taşımacılığı yapmak için 5 yeni otobüs alındı.  Otobüsler ilk Van-Özalp, Van-Saray, Van-Gürpınar, Van-Muradiye ve Van-Çaldıran ilçeleri arasında çalışacak.

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ilçeler arası yolcu taşımacılığı yapmak üzere 5 yeni otobüs alımı gerçekleştirildi. Aldığı otobüsler ile kentte ulaşım sorununu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi şimdi de ilçelerde yaşanan ulaşım sorunu ortadan kaldırmak için yeni otobüs alımı gerçekleştirdi. Özellikle ilçeler ve kent arasında yaşanan ulaşım sorunu ortadan kaldırmak için otobüs alımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ve kırsal kesimlerde yaşayan yurttaşları yeni aldığı otobüsler ile rahat bir şekilde kent merkezine daha ucuz ve kaliteli ulaşım ile buluşturacak.

 

SON MODEL OTOBÜSLER ALINDI

Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının da düşünüldüğü ulaşım hizmeti için ilçeler arasında yolcu taşımacılığı yapacak olan otobüsleri yüksek performanslı ve son teknoloji ürünü olan Tourmalin otobüs aldı. Tam donanımlı ve 53 yolcu kapasiteli olan 5 yeni Tourmalin otobüs ile yurttaşlar güvenilir ve rahat bir şekilde yolculuk yapacak. Konforlu seyahat için son model otobüs alımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, engelli yurttaşlar için de ayrıca otobüslere özel engelli rampası yaptırdı.

 

SEFERLER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE BAŞLAYACAK

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından alımı gerçekleştiren otobüsler, evrak ve plaka işlemlerinin tamamlanması ardından Van-Özalp, Van-Saray, Van-Gürpınar, Van-Muradiye ve Van-Çaldıran ilçeleri arasında her gün düzenli olarak seferlere başlayacak. Ucuz ve konforlu ulaşım hizmeti ile yurttaşları her gün düzenli olarak Van ve ilçeler arasında taşıyacak olan otobüs sayıları 2016 yılı içerisinde talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda çoğaltılacak. Belirlenen saat ve güzergahlar arasında yolcu taşımacılığına başlayacak olan otobüsler ile yurttaşların yaşadıkları ulaşım sorunları da bu şekilde ortadan kaldırılmış olacak. 

Editör: TE Bilisim