İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakkallar ve Manavlar Odası bir ilke imza attı. ‘Örnek Kantinler’ olarak başlatılan projede başarılı olan kantincilere plaket taktimi yapıldı. Van Şişli Öğretmenevinde gerçekleştirilen törene İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İpekyolu İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ve Marangozlar Sitesi Başkanı Mazhar Sarıkaya’nın yanı sıra çok sayıda katılımcı katıldı.

 

İPEKYOLU’NDA BİR İLKE İMZA ATILDI

Yapılan törende konuşan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer şu ifadelere yer verdi: “Bu etkinliğimizin temel amacı giderek meslek haline gelen kantinciliğin, kantincilikteki kaliteyi yükseltmeyi ve oradaki hijyen kurallarının en iyi şekilde uygulama aşamasına getirmek için bir çalışma yaptık. Alınan bilgilere göre de Türkiye’de bir ilktir. Daha önce hiçbir ilde böyle bir çalışmanın gerçekleşmediğini görüyoruz. Bu çalışma ilk defa İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bir ilk olarak gerçekleştirildi. Toplam kalite yönetimi felsefesindeki kaizen mantığıyla hareket ettik. Kaizen küçük ama sürekli adımlarla yenilikler yapmak ve sürekli bir iyileştirmeyle bulunduğumuz durumun daha iyiye gitmek için yapılan bir çalışma mantığıdır. Bizim amacımız küçük ama sürekli adımlarla kantinlerimizi daha iyi bir hale getirebilmektir.”

 

YAVUZER: HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Okullarda hijyenin çok önemli olduğunu söyleyen Yavuzer, “Kantin denince okullarda ilk akla gelen hijyendir. Hijyende birinci etapta kişisel bakım, ikinci olarak gıdaların kalitesi, üçüncü olarak da kullanılan araç-gereç malzemenin hijyeni ve son olarak da ortam hijyenin sağlanması gerekir. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün bir değerlendirme komisyonu sonucunda kantinlerimiz bu 4 kritere göre değerlendirilmiştir. Bir puanlama yapılmıştır ve yaklaşık 65 kantinimiz içerisinde bu kriterlere en iyi şekilde uyan 10 tane kantin belirledik. İnşallah önümüzdeki yıl bu kantinleri sıralayacağız ve diğer okullarımızdaki kantinlere de örnek teşkil edecektir. Kantinlerimiz daha hijyenik bir ortamda hizmet verecektir.” Sözlerine yer verdi.

 

BERGE: EN ÖNEMLİSİ KANTİNCİLİK

Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge ise düzenlenen törenle ilgili şu sözlere yer verdi: “Bizim odamıza ait 20-25 tane meslek kolu var. Tabi bunların içinde kantin, market, kuruyemiş, peynirci gibi meslekler var. Bu çalışma alanlarında en önemsediğimiz kantindir. Çünkü çocuklarımızın alış-veriş kültürünü kapsadığı yer kantinlerdir. Çocuklarımızın sabah gözünü açtığında ilk gördüğü kişiler kantincilerdir. Bu kantinci arkadaşlarımız bir baba, bir anne, bir ağabey, bir dayı niteliği taşıyor. Hep merhamet duygusunun da yüksek olması gereken bir yerdir. Tabi bu anlamda esnaflarımıza çok büyük işler düşüyor. Kantincilik mesleği 2005 yılına kadar modül kapsamında değildi. Modül kapsamına çalışmalar sonucu alındı. 2005 yılından bu yana da kantin işletmeciliği kendi alanında bir dal oluşturdu. Biz kantinlerde hijyenik ortamın devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Program sonunda kantincilere plaket takdim edildi.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim