İpekyolu Belediyesi hızla betonlaşmaya karşı 45 parkın yapımına devam ederken, kent merkezinde 32 dönüm devasa bir parkın yapımına başladı.

 

 Van Merkez İpekyolu Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan en büyük park olma özelliği taşıyan bostan içi parkın yapımına başladı. 32 dönüm üzerinde kurulacak olan parkta peyzaj, lavabo, yürüyüş alanı, piknik masaları, spor aletlerinin yanı sıra tam bir mesire alanı olması hedeflenen, Park 3 ay içerisinde halkın hizmetine sunulması bekleniyor. Süren çalışmaları yerinde inceleyen İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, İlçede park için alan bulmakta zorlandıkları ve bulunan alanlarında küçük olmasına dikkat çekerek, "Park için Belediye olarak mağduriyet yaşıyoruz, buna rağmen kırsal mahalleler başta olmak üzere İpekyolu İlçesine 45 park yaptık bunların 30'unu kırsal mahalle yani daha önce köy statüsünde mahallelerde halkın hizmetine açacağız.'' Diye konuştu.

 

 

Eş Başkan Keser, konuşmasının devamında, ''Şimdi yapımına başladığımız park ise 16 dönüm Belediye'nin, 16 dönümde TOKİ'nin olmak üzere 32 dönümden oluşuyor, 15 yıldır halka kapalı olan bu bahçeyi daha modern bir hale getirerek halkın mesire alanı olarak kullanmasını sağlayacağız. Bu parkın İpekyolu İlçesi için en büyük park olma özelliğini taşımakta. Parkın üç ay içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz, tabi park yapımına başlamadan önce bahçesinin içerisine bulunan meyve ağaçların yanına bin ağaç daha dikti. Şimdi ise parkın alan düzeltilmesi yapılıyor, Barbüke, Peyzaj, Yürüyüş alanı, Çatılı piknik masaları, lavabo ve spor aletlerinin de bulunacağı parkımıza bu mahallede polis kurşunuyla hayatını kaybeden Fahrettin İnan arkadaşımızın adını verdik.'' dedi. 

Editör: TE Bilisim