İpekyolu Belediyesi düzenlediği bilgilendirme toplantısıyla, 2014 yılında yaptığı tüm çalışmaları halkla paylaştı. Birçok kurum temsilcisinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşun İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, “Yaptığımız tüm çalışmaları halkımızla paylaşacağımızın sözünü vermiştik ve şimdi o sözü yerine getiriyoruz” dedi.

İpekyolu Belediyesi, düzenlediği bilgilendirme toplantısıyla 30 Mart yerel seçimlerden buyana 2014 yılının belediye faaliyetlerini halkla paylaştı. VANTSO Tuşba salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İpekyolu Belediye Eş Başkanları Veysel Keser ve Aygül Bidav, DBP’li meclis üyeleri, AKP’li meclis üyeleri, birim müdürleri, DBP ve HDP Van il yöneticileri, mahalle meclisleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmasını Kürtçe yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, “Seçimlerde yaptığımız faaliyetleri halkla paylaşacağımızın sözünü vermiştik. Ve şimdi o sözü yerine getiriyoruz.” dedi.

Şeffaf bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini aktaran Bidav, “Eğer halkımıza karşı şeffaf olamazsak, o zaman belediyecilikte yapamayız. Belediye halkın belediyesidir halkın her faaliyetten haberdar olması gerekiyor. Seçimlerde de demiştik Demokratik Özerklik ancak belediyelerle olur. Belediye meclisi olarak, topyekûn bir kararlılık sergileyerek çarşının göbeğinde karakol yapılmasına izin vermedik. Çünkü bu halk karakol değil yeşil alan ve parklar istiyor. Bizlerde belediye meclisi olarak gruptaki tüm arkadaşlarımız ile birlikte eski gümrük binasının yerine park yapılmasının kararını alarak halkımızın hizmetine sunduk. Halkımız en güzel hizmeti hak ediyor ve bu halk için ne yapsak azdır.” Diye konuştu. Kobanê ve Şengal halkının da unutmamak gerektiğini söyleyen Bidav, kış koşullarında, savaş ortamında kalan halkın yardım beklediğini ve sürekli yardım yapılması gerektiğini kaydetti. Bidav, birim müdürlerine sunacakları sunumlardan dolayı teşekkür etti.

KESER: KISA BİR SÜREDE HİZMET VERDİK’

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise seçimlerin sonucunda belediye eş başkanları olarak seçildiklerini ancak bir belediye binalarının bile olmadığını belirtti. Keser, “Seçim boyunca düzenlediğimiz halk toplantılarıyla birlikte halkımızın büyük sorunlarının farkındaydık. Bu nedenle hemen işe koyularak. Bostaniçi’nde konteynırlarda hizmet vermeye başladık. Yürüttüğümüz çalışmalarda öncelikle halkı esas aldık ve halkın sorunlarını dinleyerek, acil ihtiyaçlara cevap olacak projeler ürettik. Diğer taraftan da yeniden kurmaya başladığımız belediyemizin birimlerini oluşturmaya çalıştık. Bu zaman zarfından değişik kurumlardan bize gelen işçilerin maaşlarını ödemek için bir bilgisayar programımız dahi yoktu. Halkımızla yaptığımız toplantılarda en çok imar ve ruhsat sorunu ön plana çıkıyordu. Tabi deprem görmüş bir kente ruhsatlar verilemiyordu. Biz göreve geldiğimizden bu yana kontrolleri sıklaştırarak ruhsat vermeye başladık. Bu mağduriyeti peyder pey gideriyoruz.” Şeklinde konuştu.

“5 AYDA 103 RUHSAT VERDİK”

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü İpekyolu Belediyesinin ruhsat vermediğini ve eğer belediye ruhsat vermese kendilerini vereceğini iddia etmesine değinen Keser, “Bize başvuru yapıp imar palanına uygun olup da ruhsat vermediğimiz hiç kimse yoktur. Ancak şöyle durumlar gelişe biliyor. Örneğin imar planında bina 5 kat olması gerekirken bizden 7 kat olması talep edilmiştir. Biz bu tür taleplere net duruşumuzu ortaya koyarak, kabul etmeyeceğimizi belirttik.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından 18 müdürlük yapmış oldukları faaliyet raporlarını slayt gösterimi ile sundular. Van İşitme Engellileri Eğitim Kültür Gençlik ve Sosyal Derneği Başkanı Fatih Çalakkulu da beden diliyle yapılan sunumları anlatmaya çalıştı. Birimlerin yapmış olduğu sunumlar dosya haberler şeklinde peyderpey basın ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim