İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde yaptığı hizmet çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Müdürlük yıl içerisinde 300 temizlik personelliyle İpekyolu ilçesine bağlı 53 mahallede 3 vardiyalı olarak her gün yaklaşık 300 ton çöp toplama ve taşıma çalışmalarını yapmakta olup, Katı atıkların geri dönüşüme kazandırmak amacıyla (VEGER) geri dönüşüm merkezi kurduklarını. İlçenin geneline, geri dönüşüm konteynerler dağıtılırken, iç mekânlar için ise bin adet geri dönüşüm kutusu dağıtıklarına ve bu süre zarfında okullarda öğrencilere yönelik temizlik kampanyaları düzenlenerek çevreye duyarlılık kazanmaya çalıştıklarını belirtti.

 

TEMİZLİKTE YENİ DÖNEM

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Van’da ilk defa yeraltına montajlı gömme çöp konteynerleri halkın hizmetine sunarak bir ilke imza attı. Müdürlük hizmete koyduğu 100 adet gömme çöp konteynerlerini ve araç makinaları ile birlikte temizlikte yeni bir dönem başlattı.

 

İPEKYOLU 'GERİ DÖNÜŞÜM'E BAŞLADI

Katı atıkların geri dönüşüme kazandırılması için VEGER geri dönüşüm merkezi kuruldu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, evsel atıkların % 25’ni oluşturan ambalaj atıkları (plastik, metal, cam ve kağıt vb.) atıkların geri dönüşümü için konut sahipleri, iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşarak geri dönüşüm hakkında eğitimler ve bilgilendirmeler yaptı. Bu eğitimler sonucunda 8370 ton atık geri döşüme kazandırılarak, hem çevre kirlenmesinin önüne geçildi, hem de ekonomiye ciddi katkı sağlandı.

 

GERİ DÖNÜŞÜM KONTEYNERLERİ DAĞITILDI

İpekyolu Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırmak amacıyla, nüfus yoğunluğunun olduğu merkezi mahallere geri dönüşüm konteynerleri dağıttı. Bunun yanında okullara ve kamu kurum ve kuruluşlara 1000 adet iç mekân geri dönüşüm çöp kutuları dağıttı. Ambalaj atıkların geri dönüşüme kazandırmak için çalışmalarına devam eden İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, okullarda seminerler vermeye başladı. Seminere katılan İpekyolu Belediye Eş başkanı Veysel Keser, öğrencilerle yaptığı sohbette, çöplerin geri dönüşümünün yararlarını ve zararlarını anlattı.

 

ÇEVREMİZ GELECEĞİMİZDİR KAMPANYASI BAŞLATILDI

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, Öğrencilerin çevreye duyarlı olması için “Çevremiz Geleceğimizdir” şiarıyla okullarda temizlik kampanyası başlattı. Müdürlük 2016 yılı içerisinde de aynı kampanyayı ilçede bulunan başka okullarda başlatarak çevre duyarlı konusunda bütün öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından alınan yol ve cadde yıkama araçlarıyla düzenli olarak cadde ve sokaklar yıkanıyor.

 

MALİ GİDER

Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2015 Yılı personel giderleri ile birlikte toplam harcama tutarı 15.365.984,41 TL olarak hesaplanmıştır. 

Editör: TE Bilisim