İpekyolu Belediyesi yeni hizmet binasında çalışmalara başladı. Seçimlerin ardından göreve başlayan ve eski Bostaniçi Belediyesi'ne ait konteynırlarda hizmet vermeye başlayan İpekyolu Belediyesi kiraladığı yeni hizmet binasına taşınarak çalışmalara başladı. 6 katlı binada hizmet veren İpekyolu Belediyesi mevcut birimlerini oluştururken, imar ve ruhsat konusunda vatandaşların mağdur olmaması için bu birimleri de faaliyete geçirerek vatandaşları ruhsat ve imar konusunda bilgilendiriyor.

“İKİ DİLLİLİK ESAS ALINACAK”

Kürtçe ve Türkçe tabelanın asıldığı Belediye yine birimlerin isimlerini de Kürt ve Türkçe olarak düzenledi. Belediye vatandaşlara 2 dilliliği esas alarak hizmet götürecek. Yeni hizmet binasında birimleri gezen İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, birim yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni hizmet binasının çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, yeni hizmet binasında çalışmalara başladıklarını ve bundan sonra ilçenin tüm hizmetlerinin bu bina üzerinden yapılacağını söyledi. Van'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasından sonra kapanan Bostaniçi ve Erçek belediyelerinin de birimlere dönüştürüldüğünü ifade eden Keser, Bostaniçi ve Erçek'te hizmetlerin aksamaması için personel ve araç görevlendirmesi yapılacaklarını dile getirdi.

İPEKYOLU’NA E-BELEDİYECİLİK GELİYOR

Bölge de modern ve örnek bir belediyeciliği hayata geçireceklerini dile getiren Keser, İpekyolu'nda e-belediyeciliği hayata geçireceklerini söyledi. E-belediyecilik ile vatandaşların belediyeye gelmeden tüm evrak, ruhsat ve imar bilgilendirmelerinin internet yoluyla öğrenebileceklerini belirten Keser, e-belediyeciliğin hayata geçmesi için çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmanın da kısa bir süre sonra tamamlanacağını ifade etti. İmar ve ruhsata ilişkin tüm işlemlerin şuan verildiğini söyleyen Keser, “Tüm birimlerimizi oluşturarak faaliyete geçirdik. Yine mevcut çalışmaların arşivlenmesi için arşiv odamızı oluşturduk. İhtiyaçlarımız doğrultusunda araçlarımızın alımını kısa bir süre sonra yapacağız. Halkımızın önceliği olan tüm çalışmaların hayata geçmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

BİDAV: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Aygül Bidav ise öncelikleri olan Erçek'te ki çöp sorununa çözüm getirdiklerini ve Erçek'te ki çöplerin tamamını bertaraf ederek, çöplük olarak kullanılan alanın yeşillendirilmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti. Yine kış ayları nedeniyle bozulan ve tahrip olan yollarda asfaltlı yama çalışması yaptıklarını belirten Bidav, “Bu yollarda ise ekiplerimiz tarafından çalışmalar yapıldı. Bozuk olan yolların onarımı yapılarak bu yollara sıcak asfaltlama yapıldı” dedi.

“DEVİR TASFİYE DE HAKSIZLIK YAPILDI”

Seçimlerin ardından Devir Tasfiye Komisyonu tarafından İl Özel İdaresi'ne ait taşınır ve taşınmaz malların haksız ve hukuksuz bir şekilde dağıtıldığını dile getiren Bidav, “Devir Tasfiye Komisyonu İpekyolu sınırları içerisinde bulunan İl Özel İdaresi'ne ait taşınır ve taşınmaz malları haksız bir şekilde AKP'li Tuşba Belediyesi'ne devretti. Yine araçlar konusunda ciddi bir haksızlık ile karşılaştık. Bize eski model araç verilirken, Tuşba Belediyesi'ne onlarca araç verildi. Halkımızın yaşanan bu haksızlığı bilmesini istiyoruz. Bizler hukuki açıdan hakkımızı alana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Ama tek bir gün bu haksızlığı bahane ederek çalışmamazlık etmedik. İmkanlarımız doğrultusunda hizmetlerimizi sürdürdük” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim