Ambalaj atıklarının daha düzenli toplanıp geri dönüşüm tesisine aktarılması için 1000 adet iç mekan kutusunun dağıtılmasının startı Doğa Koleji'nde verildi. İç mekan kutularını dağıtılması için okulda İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser ile DBP'li meclis üyeleri de hazır bulundu. Keser, "Yaptığımız bu çalışmayla ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlarken aynı zamanda büyük sorun yaratan doğa kirlenmesini de önlüyoruz."diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI DAĞITILMAYA BAŞLANDI

İpekyolu (Rêya Armûşê) Belediyesi ekolojik bir ilçe için başlattığı geri dönüşüm projesi gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilk olarak çarşı merkezinde 5 araçla ambalaj atıklarını geri dönüşüm tesisine aktararak, atıkların doğaya karışması engellendi. Ekolojik bir kent oluşturmaya çalışan İpekyolu Belediyesi, ambalaj atıklarının şimdilik %30'nun geri dönüşümünü sağlıyor.2015 yılında atıkların %90'nın geri dönüşümünün sağlanması hedefleniyor. Doğa Koleji'nin öğrenci meclisi bünyesinde faaliyet yürüten çevre komisyonunun yoğun talebi üzerine iç mekan kutularının dağıtımına bu okuldan başlanıldı. İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav, Veysel Keser ve Belediye meclis üyeleri ile Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat İç mekan geri dönüşüm kutularının dağıtımı üzerine okulu ziyaret etti. Eş Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerini kapıda karşılayan Okul Müdürü Bilen Beylik ile birlikte okulu öğrenci meclisi karşıladı. Eş Başkanlar ve beraberindekiler Beylik'in makam odasına geçerek bir süre çevre temizliği ve kentleşmede geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu ve öğrencilerin bu aşamada edinecekleri alışkanlığın dünya geleceği için ne kadar önemli olduğu konuları konuşuldu.

KESER: EKOLOJİK BİR KENT İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM GEREKLİDİR

Eş Başkanlar okul müdürüyle yaptıkları görüşmenin ardından, iç mekan kutulularını sınıflara dağıttılar. Geri dönüşümün önemine değinen İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, "Bu gün iç mekan kutularının dağıtımının startını verdik. Bu çalışmaya İpekyolu İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan çok önemli bir kurum olan Doğa Koleji'nden başladık. Dağıtacağımız kutular sayesinde plastik, kağıt, cam ve benzeri ambalaj ataklarının daha düzenli toplanmasına ve tesisimize aktarılması sağlanacak. Bu anlamda bize destek veren okul müdürü ve öğrencilerine teşekkür ederiz. Yaptığımız bu çalışmayla ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlarken aynı zamanda büyük sorun yaratan doğa kirlenmesini de önlüyoruz. Geri dönüşüm sayesinde bölge ekonomisine de büyük katkıda bulunuyoruz."dedi.

Özellikle okulları önemsediklerini aktaran Keser, "Daha yaşanır bir kentte ve dünyada, geleceğimiz olan çocuklara öncelik vermekteyiz." diye konuştu. Doğa okulu olarak geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını belirten Okul Müdürü Bilen Beylik, geri dönüşümü var olan çevremize ne kadar yararlı olacağı bilinciyle hareket ettiklerini ve aynı zamanda öğrencilerimizle birlikte bu konuda çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim