İpekyolu Belediyesi DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) ile ortaklaşa yapacakları Kadın Emeği Pazarı projesinin sözleşme imzaları atıldı. Eski Bostaniçi Belediyesi döneminde proje için girişimler başlamış ve Van'ın Büyük Şehir olması ile birlikte proje süresi uzatılmıştı. Yarım kalan projeyi İpekyolu Belediyesi üstlenerek proje hayata geçiriyor.

‘KADINLARA YÖNELİK PROJELER ARTACAK’

Bostaniçi TOKİ de yapılacak olan dev 2 bin m2 alan üzerinde olup çelik konstrüksiyondan yapılacak. Projede inşa edilecek yapı içerisinde kadınlara verilecek. 1,5 m2'lik stantlar olacak. 100-150'a yakın kadının istihdam edileceği emek pazarında her türlü ürün satılabilecek. Hayata geçirilecek olan projeyi basına tanıtmak amacıyla DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, DAKA İzleme Uzmanı Nurettin Polat, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, DBP'li Meclis üyeleri ve Fen İşleri Müdürlüğü bir araya geldi. Atılan imzaların ardında konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser başlanılacak projenin çok amaçlı olarak da kullanılabileceklerinin altını çizdiler.

150 KADIN İSTİHDAM EDİLECEK

Projeyle ilgili değerlendirme yapan İpekyolu Eş Başkanı Aygül Bidav, göreve geldiklerinden bu yana kadına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydetti. Kadın Emeği Pazar'ın kedileri için çok büyük bir önem taşıdığını aktaran Bidav, özellikle 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele günün olduğu haftaya dek gelmesinin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirti. Bidav, Bu projenin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Açılışı 8 Mart Dünya kadınlar gününe yetiştirmek ve kadınlara armağan etmek istiyoruz. Kadınların sosyal hayatta kendilerini var edebilmeleri için teşvik projelerin ve hizmetlerin yapılması şarttır. Bu proje 150'ye yakın kadın arkadaşımızın ekonomik anlamda istihdam edilmesine yöneliktir. Kadın elinin değdiği her alanda kentimizi ne kadar güzelleştireceğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

PAZAR ÇOK AMAÇLI DA KULLANILABİLİNİR

Proje hakkında teknik bilgiler veren Eş Başkan Veysel Keser ise, yapılacak Kadın Emeği Pazar projesinin çok amaçlı olarak da kullanılma imkanın olduğunu dile getirdi. 2 bin m2 alan üzerinde çelik konstrüksiyondan yapılacak olan yapının yeri geldiğinde fuar alanı veya afet zamanlarında vatandaşların acil barınacakları bir mekan olarak da kullanılabileceğini dile getirdi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim