İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu, kadın ve çocuklar için acil ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri Urfa’nın Suruç ilçesine ulaştırdı. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, öncelikle kadın ve çocuklar için hijyen malzemesi getirdiklerini ve yardımlarının giderek büyüyeceğini kaydetti.

İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu, Kobanî de süren savaştan dolayı Urfa’nın Suruç İlçesine sığınanlar için bir kamyon yardım malzemesi götürdü. Yardım malzemelerini götüren İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav ve İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu üyeleri önce Suruç Belediyesini ziyaret etti. Eşbaşkan Bidav ve Kadın Kurulunu karşılayan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Suruç İlçesinde bulunan çadır kentler halkının son durumunu aktardı. Ayhan, yardım kampanyaların daha da genişlemesi gerektiğini belirtti. Bir dizi görüşmenin ardından Eş Başkan Bidav ile Kadın Kurul üyeleri, kadın ve çocuk hijyen ürünleri ile çocuk mamasından oluşan paketleri, yardım deposu olarak kullanılan Avesta Düğün salonuna götürdü. “Fidanların toprağa düşerek Özgürlük tohumları yeşerttiği Kobanî zaferini selamlıyoruz” pankartının asılı olduğu kamyondan indirilen yardım malzemelerini Bidav ve Kadınlar el birliğiyle depoya taşıdı.

BİDAV: YARALARIMIZI BİRLİKTE SARMALIYIZ

Depoda bir açıklama yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, "Toprağa düşen fidanlarımızın kanıyla ve halkımızın yoğun mücadelesiyle, Kobanî ve Şengal da elde edilen zaferi saygıyla selamlıyorum. Kürt halkının bu zaferinin, ezilen tüm dünya halklarına kısa sürede özgürlük getirmesini dilerim.” Diye konuştu. Meclis toplantısın da alınan karar sonucunda 100 bin TL’nin Kobanî halkına bağışladıklarını belirten Bidav, bu bütçeden daha önce 50 bin TL gıda yardımı yapılmıştı. Şimdide bu bütçenin 15 bin TL kısmını acil ihtiyaçlar için kullandıklarını ve bu ihtiyaçları da yardım koordinasyonuna verdiklerini belirti. Bidav, “Şuan ki yardım belki de denizde bir damla sudur. Ancak yardımlarımız büyüyerek devam edecektir. Nasıl ki Van depremde halkımız el ele vererek yaralarını sarmışsa bizimde birlik olup yaralarımızı sarmamız gerekiyor. Yardımların sadece sınırın bu tarafındaki halkımızla değil aynı zamanda sınırın öte yanına da yardımlarımızı ulaştırmamız gerekiyor. DAİŞ çetelerinde temizlenen topraklarına en kısa südre de halkımızın kavuşmasını dilerim.” Dedi.

DBP öncülüğünde başlatılan Kobanî ve Şengal halkına yardım kampanyasına da değinen Bidav, yeni başlatılan kampanyaya herkesin katkı suna bileceğini belirti. Bidav, halkın yoksul olduğunu ancak yeni başlayan kumbara kampanyasına en azından 1 TL de atabileceğini kaydetti. Öcalan’a özgürlük imza kampanyasına ilişkin Bidav, eğer bu gün Kürt halkı birlik olup aynı cephede zalime baş kaldıra biliyorsa, “Sayın Önderimiz Abdullah Öcalan'ın" sayesinde olduğunu ve herkesin imza kampanyasını destek olmaya çağırdı.

HEMOKÊ DE İPEKYOLU BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Kobanî Kanton meclis üyesi ve Kobanî Yardım Koordinasyonun da yer alan Adnan Hemokê, İpekyolu Belediysi’nin yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür etti. Yardım depoların yüzde 80’nın boş olduğuna dikkat çeken Hemokê, “Yardımlar yetersiz ve şuanda acil ihtiyaç duyduğumuz ürünler, nohut, pirinç, süt, şeker ve undur.” dedi. Hemokê, baştan beri Rojava ve Kobanî mücadelesine destek olarak herkese teşekkürlerini sundu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim