Roboski katliamının üçüncü yıldönümünde, savaş uçaklarının bombardımanında hayatını kaybeden 34 kişi anısına mesaj yayınlayan İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Roboski katliamında faillerin bulunup adalete teslim edilmesi gerektiğini dile getirdi. Eş başkanlar Roboski katliamının gün yüzüne çıkması demek, Türkiye’nin Kürt sorununda yürütmüş olduğu yüz yıllık devlet politikası ile yüzleşmesi anlamına geldiğini ifade ettiler.

EŞ BAŞKANLAR: KÜRT HALKININ BAŞI SAĞ OLSUN

Eşbaşkanlar yayınlamış oldukları anma mesajında şu ifadelere yer verdiler; “Üçüncü yıl dönümünü geride bıraktığımız Roboski katliamında, hayatını kaybeden 34 yurttaşımızı anıyor, Roboski şahsında tüm Kürt Halkının başı sağ olsun diyoruz. Türkiye tarihinin en büyük toplu sivil katliamları arasında yerini alan Roboski katliamı, aradan geçen bu zaman dilimine rağmen hala adaleti beklemektedir. Çoğu çocuk 34 gencimizin yaşamını yitirdiği bu katliamın failleri gözle görülür bir şekilde itina ile korunmaya devam ediliyor. Son dönemlerde devlet tarafından önemli adımların atılması beklenildiği çözüm sürecinde, hakikatleri araştırma komisyonun oluşturulması bu olayın gün yüzüne çıkarılmasında büyük önem taşımaktadır.”

“HÜKÜMETİN TAVIRLARI ÇELİŞKİLİDİR”

Eş başkanlar, hükümetin bir yandan süreçten bahsettiğini diğer yandan ise katliamlara sessiz kalınmasının çelişki olduğunu belirtti. Açıklamada, “AKP iktidarının bir yandan çözüm sürecini devam ettirmesi, diğer yandan ise kendi iktidarları döneminde yaşanan bu katliama karşı sessiz kalması büyük bir çelişki taşımaktadır. Roboski katliamının aydınlatılması, aynı zaman da devlet aklının çözüm sürecinde halka karşı vereceği samimiyetin de ölçüsü olacaktır. Özelikle bu süreçte sorumluların açığa çıkması ve gecikmiş adaletin yerini bulması sürecin sağlam gitmesi konusunda büyük önem arz etektedir. Roboski katliamının gün yüzüne çıkması demek, Türkiye’nin Kürt sorununda yürütmüş olduğu yüz yıllık devlet politikası ile yüzleşmesi anlama da gelmektedir. Her ne kadar iktidar ve devlet aklı bu katliama karşı sessizliğini korusa da yaşanan bu acı olay, halkımızın zihinlerinden hiçbir zaman silinmeyecektir.” İfadelerine yer verildi.

Eş başkanlar son olarak şunları kaydetti: “Bizler dün Dersim’de, Maraş’ta, Gelîyê Zîlan, Özalp’ta (Otuz Üç Kurşun) ve bu gün Roboski’de yaşanan katliamları unutmadık unutturmayacağız. Türkiye tarihine bir kara leke olarak adını yazdıran bu katliamlar aydınlığa kavuşana değin, halkımızın büyük bedeller sonucu yaratmış olduğu özgürlük mücadelesinde saf tutacak ve demokratik mücadelemizi her alanda yürüteceğimizi belirtmek isteriz.” İfadelerine yer verildi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim