Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından vefatının 81’inci yıldönümünde anılan milli şairin adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde Zenginleştirilmiş Kütüphanenin (Z-kütüphane) açılışı yapıldı.

 

Van’da eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini ekleyen İpekyolu Belediyesi, okullarda klasik kütüphanelerin yerine Z-kütüphaneleri açmaya devam ediyor. İpekyolu Belediyesi bu hafta Z-kütüphanenin dördüncüsünü vefatının 81’inci yıldönümünde anılan milli şairin adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde öğrencilerin hizmetine sundu.

 

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde yapımı tamamlanan Z-kütüphanenin açılışına katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Açılışta açıklamada bulunan Öztürk, şu ana kadar 10 adet Z-kütüphane yaptıklarını ve bunlardan dördüncüsünü hizmete sunacaklarını belirtti. Belediye Başkan Vekili Öztürk, “Dördüncü Z-kütüphanemizin hem okulumuza hem de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Malumunuz 27 Aralık milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümüdür. Dolayısıyla 81’inci yıldönümünde anılan milli şairin adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde dördüncü Z-kütüphaneyi bu münasebetle hizmete açtık” dedi.

 

2018 yılı itibariyle İpekyolu ilçesi sınırları içerisinde yer alan diğer okullarda da Z-kütüphane projesini uygulayacaklarını belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Gençlerimizin hizmetine açmış olduğumuz kütüphanenin modern bir görünümü var. Öğrencilerimizin çıkmak istemeyeceği, gerek kitap okuma gerek araştırma, gerekse ders dışında vaktini geçirdiği güzel mekanlar. İdarecilerimizden kütüphaneleri sürekli açık tutmaları konusunda özel ricam var. 2018 yılında diğer okullarımızda da Z-kütüphane projelerimizi uygulayıp, açılışını yapacağız. Okullar sadece sınıflardan ibaret değildir. Okullar; bu tür kütüphane, konferans salonu gibi yerlerle bir bütündür. Öğrencilerimizi sınıf içerisinde hapsetmek istemiyoruz. Eğitim bu memleketin öncelikli konusudur. Dolayısıyla gençlerimizi bu sayede geleceğe hep birlikte hazırlayacağız.”

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Editör: TE Bilisim