Başkale İlçesi'nde 6- 7 Ekim 2014'te Kobani eylemlerinde yakılan 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi, Kadın Sığınmaevi ve Atatürk heykeli halen onarılamadı. İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, kış şartları nedeniyle çalışma yapamadıklarını, önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacağını söyledi.

Van'da 6- 7 Ekim 2014 tarihinde Kobani'deki IŞİD saldırısını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarda Van ve ilçelerinde 40 kamu binası, 53 mobese direği, 72 özel aracı, 9 banka şubesi, 22 banka ATM'si, 11 siyasi parti şubesi ve 469 özel iş yeri zarar görürken, 2 vatandaş da hayatını kaybetti. Yakılıp hasan gören birçok bina yeniden onarılıp hizmete açılırken Başkale İlçesi'ndeki olayların izleri ise halen silinemedi. İlçede bulunan 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi, Kadın Sığınma Evi ve Atatürk heykeli yakıldığı günkü gibi duruyor. Olayların üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen halen onarılamayan kamu binaları tepkiye neden oluyor.

4 AYDIR ONARILMASI BEKLENİYOR

Vatandaşlar aile hekimlerine ulaşamazken, İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse kış şartları nedeniyle onarım için çalışma yapamadıklarını ve önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacağını söyledi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren de, olaylarda kundaklanan sağlık ocağının kullanılamaz hale geldiğini, vatandaşların mağdur edildiğini belirterek ilkbaharda modern tam donanımlı bir sağlık ocağının yapılacağını belirtti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim