Edremit Belediyesi ve DTK Sağlık Meclisi iş birliğiyle Edremit'e bağlı mahallelerde ‘Kadın Sağlığı’ eğitimleri başlatıldı. Edremit ilçe sınırları içinde kalan bütün mahallelerde yaşayan kadınlara yönelik olarak başlatılan ‘Kadın Sağlığı Eğitimi’nin ilki Şehit Fırat Mahallesi'nde düzenlendi. Şehit Fırat Kadın Komünü öncülüğünde Halk Meclisi Toplantı salonunda yapılan eğitime Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, DTK Sağlık Meclisi üyeleri, Şehit Fırat Kadın Komünü üyeleri, belediye meclis üyeleri ve personelinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

‘KADINLAR SAĞLIK KONUSUNDA BİLİNÇLENECEK’

Eğitim çalışması öncesi kısa bir açıklama yapan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, amaçlarının kadın sağlığına dair yaşanan sorunların tüm yönleriyle hastanelerin inisiyatifine bırakmadan sağlık konusunda da halkın taleplerine cevap olabilmek olduğunu söyledi. Kadın sağlığının her yönüyle önemli olduğunu bunun için de kadınların sağlık konusunda bilgi sahibi olmalarının gerektiğine dikkat çeken Çetin, kadının bedenini tanıyarak hissederek kendi bedenini her türlü yönelime karşı korumak refleksine ne kadar sahip olursa o denli sağlığı yerinde bir birey olur diye belirtti. DTK Sağlık Meclisiyle ortaklaşa düzenledikleri eğitim seminerlerini her mahallede düzenleyerek tüm kadınlara ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Çetin, kadınlara ilişkin her türlü eğitimin çalışmanın içinde olacaklarını ifade etti.

‘SAĞLIK BİLİNCİ ARTMALI’

Çetin'in ardından kısa bir açıklama yapan DTK Sağlık Meclisi üyesi Figen Çolakoğlu, verilecek eğitimle beraber kadının kendi bedenini tanımasından yola çıkarak, küçük rahatsızlıkların kalıcı, kronik hastalıklara dönüşmeden farkına varılmasının bilincini yaratmak olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından DTK Sağlık Meclisi üyesi Ruken Ormanlı, Fatoş Aslan ve Figen Çolakoğlu kadın sağlığına ilişkin eğitim verdi. Eğitim kapsamında gebelik öncesi ve sonrası rahatsızlıklar, emzirme, bel fıtığı rahatsızlıkları, göğüs kanseri benzeri hastalıkların önlenmesi ve tedavisine ilişkin bilgilendirme yapılırken, kadın sağlığını konu alan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Eğitim sunumunun ardından kadınlar sağlık konusunda merak ettiklerini sorarak Kadın Sağlığı eğitimini verenlerden bilgi aldı. Eğitimin ardından eğitime katılan kadınlara kadın sağlık malzemeleri dağıtıldı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim