İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışma yürüten, Kadın Yaşam Merkezi (MAYA) Kadınlara yönelik eğitim ve mesleki kurs programları için ön hazırlıklarını tamamlandı. Geliştirilen eğitim ihtiyaç değerlendirme formları üzerinden yapılan saha anket çalışmalarının ilk ayağında, 6 mahalle ve 32 sokakta yaklaşık 300 kadınla görüşüldü.

 

Van Merkez İpekyolu Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu tarafından yürütülen anket çalışmasının sonucunda, eğitim ihtiyaç formunu değerlendirme ve en çok talep edilen eğitimlerin belirlenmesi, talep ve önerilerin iletilmesi amacıyla Kadın Yaşam Merkezi (MAYA)’da bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya, İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Beritan Tayan, Kadın Meclisi Sözcüsü Emine Öztürk, Kadın Komisyonu üyesi Aynur Sakallı, Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu ile anket çalışmasına katılan çok sayıda kadın katıldı.

 

EN ÖNEMLİ GÜNDEM KADINLAR

Toplantıda Kadınlara açıklamada bulunan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanvekili  Beritan Tayan, yaptıkları anket çalışmasıyla amaçlarının kadın sorunlarını çözmek olduğunu ifade ederek, “Kadın politikalarına yönelik belediyemizin önemli çalışmaları var. Bizimde temel amacımız bu çalışmalar kapsamında, kırsal mahalleler başta olmak üzere ilçedeki tüm kadınlara ulaşarak sorunlarını dinleyip çözmektir. Çünkü biz İpekyolu Belediyesine kadın belediyesi diyoruz. Bu anlamda yönetim olarak aldığımız toplantılarda genel olarak yapılan çalışmaların kadınlara ulaşıp ulaşamadığını bakıyoruz. Yani en önemli gündem maddemiz kadın arkadaşlarımızdır.” Dedi.

 

KADIN SIĞINMA EVİ 2016 SONUNDA AÇILIYOR

Eş Başkanvekili Beritan Tayan’ın konuşmasından sonra kadınları çalışmalar hakkında bilgilendiren, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimi Sorumlusu Figan Kepenek ise “Şiddet mağduru olan kadınların beyanını esas alarak çalışma yürütüyoruz. Kadınların talepleri doğrultusunda psikolojik ve hukuki destekle, resmi kurumlara yönlendirmeler yapmaktayız. Daha genel olarak kadınların A’dan Z’ye kadar bütün ihtiyaçlarını karşılamak adına hizmet veren bir Kadın ve Yaşam Merkezimiz var. Aynı zamanda çalışmalarına başladığımız Kadın Yaşam Alanı’nı (Sığınma Evi) 2016 yılının sonunda faaliyete geçmesini hedefliyoruz.” Dedi. Konuşmalardan sonra ilk eğitimin konusu ve tarihi belirlenerek eğitim organizasyon çalışmalarına başlanmasıyla toplantı sona erdi. 

Editör: TE Bilisim