Erciş Belediyesi kadınları emek etrafında buluşturmaya devam ediyor. Belediye, üç aylık süreçte ikinci atölyeyi ilçe kadınlarının hizmete sundu. Kadınlar, kurulan Emek Kadın Atölyesi'nde makine nakışı ve el sanatları kursu görerek aldıkları eğitimi emeğe dönüştürüyor.

 

Erciş Belediyesi kadınlar için sosyal, ekonomik ve kültürel alanda çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Yeşilova (Sulî) Mahallesinde Bez Bebek kadın atölyesi açan belediye, ikinci olarak Yukarı TOKİ mahallesinde Emek Kadın Atölyesi açarak kadını emekle buluşturuyor. Belediye ve İş-kur iş birliğiyle yapılan çalışma ile kursiyer kadınlara makine nakışı ve el sanatları kursları veriliyor. Yirmi beş kadının eğitim gördüğü kurs bünyesinde aksesuar, süs eşyası gibi el sanatlarının yanı sıra mefruşat çalışmaları için nakış tasarımları öğretiliyor.

 

ÇELİK: AMACIMIZ KADINI GÜÇLENDİRMEK'

Açılan kursa ilişkin konuşan kurs eğitmenlerinden Nihayet Çelik, amaçlarının kadını sosyal ve ekonomik olarak güçlendirmek olduğunu söyleyerek kadınlara meslek kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Çelik; '' Kadınlarla beraber bir aile ortamında çalışıp üretiyoruz. Kadınlar kısa zamanda üretme sürecine geçmiş durumda. Amacımız sadece ticaret değil kadına meslek kazandırmaya çalışarak kadını ekonomik ve sosyal olarak güçlendirmeyi hedefliyoruz.'' diye konuştu. Kursların altı ay süreceğini de ifade eden Çelik, ilginin yoğun olduğunu da sözlerine ekledi.

 

“BAŞKAN'IN BIRAKTIĞI ANLAYIŞ DEVAM EDİYOR”

Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarından Ayşe Çiftçi ise yapılan çalışmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı. ''Erciş'te kadın eksenli belediyeciliği hakim kılmak istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Personel alımlarından diğer etkinliklere yaklaşımlarımız kadın merkezlidir. İkinci olarak açıp hizmete sunduğumuz bu atölye de bu anlayışımızın bir ürünüdür. Ve tabi ki bu anlayışta Diba Başkan'ın emeği oldukça fazla.'' Dedi.

Editör: TE Bilisim