Edremit Belediyesi’nin kentte yaşayan kadınlara dönük yürüttüğü sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki destek ve eğitim-bilinçlendirme çalışmaları sürüyor. Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü mahallelerde yaşayan kadınlara dönük ‘Şiddetin Tanımı ve Kadın Hakları Eğitimi’ konulu eğitim seminerleri devam ediyor.

 

Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü kadınlara ‘Şiddetin Tanımı ve Kadın Hakları Semineri‘ programlarına devam ediyor. Edremit’e bağlı Çiçekli Mahallesi’nde Edremit Belediyesi tarafından açılan kilim kursundaki kadınlara ‘Şiddet ve Kadın Hakları Eğitimi’ veren Kadın Politikaları Müdürlüğü, verilen eğitimlerle ilçede yaşayan kadınların yaşamın her alanında, tüm konularda bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Eğitim de ayrıca kadınların kendilerine dönük gerçekleşecek muhtemel şiddet ve hukuksuzluk durumlarında ne yapabilecekleri anlatılıyor.

 

KADINLARA HAKLARI ANLATILDI

Edremit Belediyesi Psikoloğu Sinem Koca ve Avukat Fatma Görür Kaya’nın verdiği eğitim seminerinde kadınların şiddet ve hukuk alanında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Edremit Belediyesi Psikoloğu Sinem Koca, kadınlara şiddetin tanımını, şiddet türlerini, aile içi iletişimi, aile olma bilincini, anne ve baba tutumunu, şiddetin yaygınlığı ve psikolojik çöküntülerin sebeplerini anlattı. Edremit Belediyesi Avukatı Fatma Görür Kaya ise, yasal olarak kadının hak ve özgürlükleri, 2002 yılından sonra soyadı kanununda yapılan değişiklikleri, boşanma öncesi ve sonrasında kadınların haklarının neler olduğundan, şiddet gören kadınların neler yapabileceği ve ne gibi hakları olduğundan, boşanan kadınların maddi ve manevi tazminat güvencesini hangi koşullarda alabileceği hakkında bilgiler verdi. Seminer soru cevap şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilisim