Van'da yerinden edinmiş kadınlar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'yi ziyaret ederek, kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

Van İlinde Yerinden Olmuş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı (VAN-IDP) meyve vermeye başladı. Yerinden olmuş kişilerin kapasitesinin güçlendirilmesi, temel hizmetlere erişimin kolaylaştırılması ve sosyal entegrasyon ile sosyo-ekonomik koşulların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla verilen hibe kredilerden faydalanan kadınlar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'yi makamında ziyaret ederek verdiği desteklerden dolayı çiçek verip teşekkür ettiler. Hazırladıkları, aşçılık, bayan kuaförlüğü, ev tekstili, çocuk bakım evi ve seracılık projeleri ile 9 bin ile 13 bin Euro'e arasında değişen miktarda hibe kredi alan bayanlar, projeleri hakkında Özgökçe'ye bilgi vererek sevinçlerini paylaştılar.

 

Baba, eş ve ağabeylerine ekonomik olarak muhtaç olan ve onların ellerine bakan birer insan iken Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve ekibinin kendilerine verdikleri desteklerle, birer iş kadını oldukları gibi bir de eleman çalıştıklarını anlatan kadınlar, "Allah sizlerden razı olsun. Projelerin İngilizce hazırlanması gerektiği için hiç birimiz buna cesaret edip, bu işe girişmeyecektik. Ancak sizin belediye bünyesinde kurduğunuz proje hazırlama ofisi sayesinde hiç bir zorluk ile karşılaşmadan aldığımız teknik destekle projelerimizi sunduk. Şimdi her birimiz 9 bin ila 15 bin Euro arasında değişen hibe kredi alarak işimizi kuruyoruz. İş yeri açma sertifikası olan arkadaşlarımız işlerini kurmaya başladılar. Ancak eğitim alması gerekenler de önümüzdeki günlerde açılacak Meslek Edindirme Kursu'na katıldıktan sonra işyerimizi sizleri de davet ederek birlikte açacağız" dediler.

 

Tuşba Belediyesi olarak açtıkları proje hazırlama ofisinin sadece Tuşba Belediyesi sınırları içerisinde oturan kadınlara hizmet etmediğini ve bunun yanında Van'ın bütün ilçelerinde gelen kadınlara proje hazırlanması konusunda destek verdiğini anlatan Özgökçe, "Sosyal Belediyecilik gereği ilçe ayırımı yapmaksızın bizden teknik destek isteyen herkese uzman ekiplerimiz tarafından yardımcı oluyoruz. Van İlinde Yerinden Olmuş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Hibe Programı (VAN-IDP) için de projelerin hem Türkçe hem de İngilizce hazırlanması gerekiyordu. Zaten yerinden edinmiş olan insanlarımız bir maddi sıkıntı içinde iken, gidip dışarıda belli bir ücret ödeyerek proje hazırlamaları imkansızdı. Biz de Tuşba Belediyesi olarak kurulu bulunan birimimizde hiç bir ücret almadan bu kardeşlerimize yardımcı olduk. Allah'a hamdolsun bugün 13 bayan kardeşimiz aldıkları hibe kredi ile iş sahibi oldukları gibi yanlarında kadın çalıştırarak ilin ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Bu insanlarımızın evlerine ekmek götürmelerine vesile olmuşsak ne mutlu bizlere. Bugün de aynı proje kapsamında 'Kumru Ev Yemekleri' ismi ile işyeri açan bir bayan kardeşimizi işyerinde ziyaret ettik. Son derece mutlu olduk. Belediye olarak, İnşallah bundan sonra da gerek Tuşba ilçemizin sınırları içerisinde oturan gerekse başka ilçelerde oturan kardeşlerimize her türlü teknik desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

 

Özgökçe, ayrıca bayanların işyeri açmak konusunda karşılaşabilecekleri her türlü engeli açmak için devreye gireceklerini ve işyerlerin açılışında da bulunacaklarını kaydetti. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim