Gürpınar ilçesinde kanalizasyon ve altyapı çalışmaları çileye dönüştü.


Gürpınar Belediyesi tarafından 2014 yılında yapımına başlanılan kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının uzaması, ilçede çileye dönüştü. Van’ın büyükşehir olması nedeniyle VASKİ’ye devredilen çalışmaların bitirilememesi, ilçe halkının tepkisine neden oldu. Kış mevsimi ile birlikte çukur ve çamurdan dolayı yolların yürünemez hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, çalışmaların bir an evvel bitirilmesi gerektiğini söylediler. Hava şartları nedeniyle asfalt yapılamayan yollarda bir düzeltmenin yapılması gerektiğini vurgulayan Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Sönmez, “İlçemizde şu anda yapılan kanalizasyon, yol, su ve kaldırım gibi çalışmaların yıllar önce yapılması gerekirdi. Ne yazık ki bugüne kadar yapılmadı, ihmal edildi. Şimdi ise bir yıldan fazla bir süredir altyapı çalışması başlatılmış. Ancak bu çalışmalar da vatandaşlar için çileye dönüştü. İlçe merkezinde bitirilmeyen kanalizasyon çalışması, esnaf ve vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. İyi ve seri bir şekilde başlatılan bu çalışmalar, neden bu zamana kadar bitirilmedi? Bilindiği üzere buralarda kış ayları soğuk ve çetin geçer. Bu çalışmayı sürdüren VASKİ’nin bunu hesaba katması gerekirdi. En azından ilçe merkezini bitirmesi gerekirdi. Çünkü ilçe merkezi, iki ana cadde ve birkaç sokaktan oluşuyor” dedi.


Yolların çukur ve çamur olmasından dolayı çarşı merkezinde yürüyemediklerini ifade eden Sönmez, “Çocuklarımız, kadınlarımız ve diğer çalışan vatandaşlarımız bu yollarda yürümekte zorlanıyorlar. Araçlarımız bu yollarda yıpranıyor. Yollar bu halde olunca vatandaş, çarşı merkezine inemiyor ve alışveriş yapamıyor. Hal böyle olunca ne vatandaş işini görebiliyor ne de esnafımız kazanabiliyor. Esnaflarımız bu konuda hayli sıkıntı yaşamakta, bu sıkıntılarını bize aktarmakta ve bizden bir çözüm bulunmasını istemektedirler. Bizde yetkililerden bizi bu sıkıntıdan kurtarmalarını istiyoruz. Esnafımızı, memurlarımızı, kadınlarımızı ve çocuklarımızı bu sıkıntıdan kurtarın. Yaz aylarına kadar geçici de olsa bir çözüm bulunsun. En azından çamurdan ve çukurlardan kurtulmuş oluruz” ifadelerine yer verdi.
Gürpınar Belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde yapılan hizmetlerden memnun olduklarını da sözlerine ekleyen Sönmez, “Burada ilçe belediyemizi suçlamıyorum. İlçe belediyemizin yaptığı icraatlar ortadadır. Özellikle mahallelerde yaptıkları parke, yol, park ve altyapı çalışmaları bizleri mutlu etmiştir. Belediyemizin yaptıkları tüm hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim