Soğuk havalar Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdürürken, Van'ın Erciş İlçesi Taşkapı Mahallesi'nde kaplıcada açık havada banyo keyfi yapılıyor. Yöre halkı, zaman zaman da kar üzerinde uzanarak ve kartopu oynayarak soğuk havayı keyfe dönüştürüyor.  


Erciş'e 30 kilometre uzaklıktaki 100 hane 800 nüfuslu Taşkapı Mahallesi sakinleri hemen mahallelerinin yanında dere kenarında çıkan sıcak suyu havuza çevirdi. Sıcaklık derecesi oldukça yüksek olan suyun önünü kapatıp ardından duvar ören mahalleli, özellikle kışın en soğuk günlerinde burada açık havada banyo yapmanın keyfini yaşıyor. Sıcak suda bol bol kulaç atanlar, bazen de sudan çıkıp kar üzerinde uzanıp kartopu oynuyor.

SICAK SUDAN KARIN ÜZERİNE

Günde 2- 3 kez sıcak suya girdiklerini belirten mahalleli, bu kaynağın kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirterek, “Mahallemizde yaz kış kimse evinde banyo yapmaz. Buraya gelip hem banyomuzu yapıyoruz, hem de suyun termal olmasından dolayı rahatlıyoruz. Ama biz bu suyun daha verimli kullanılmasını istiyoruz. Su boşuna akacağına evlerimizin ısıtmasında kullanılsın. Bunun için yetkililerin buraya termal ısıtma için bir yatırım yapmasını istiyoruz.” Dedi. 


ORHAN AŞAN – ŞEHRİVAN YAŞAM

Editör: TE Bilisim