Van genelinde hakim olan yağışlar Gürpınar'da kar yağışına dönüştü. İlçenin özellikle Norduz ve Hoşap bölgelerinde hakim olan kar yağışı yolların kapanmasına ve vatandaşların mahsur kalmasına, araçların yolda kalmasına neden oldu. Yağışların etkili olmaya başlaması ile kar temizleme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ve Gürpınar Belediyesi'nin koordineli çalışması sonucu köyler ile tekrardan ulaşım imkanı sağlanırken, mahsur kalan araç ve vatandaşlar da kurtarıldı.

YILDIZ: 60 KÖY YOLU KAPANDI

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, bu yıl kışın erken geldiğini ve bu kapsamda kar mesaisinin de erken başladığına dikkat çekerek, "Kar yağışı sonucunda ilçemize bağlı 60 köy yolu kapandı. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşmamız sonucunda, kapanan yollara erkenden müdahale ederek, yurttaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçtik" dedi. Yolların kapanması ve tipi nedeniyle yolda kalan araçların olduğunu da hatırlatan Yıldız, "Kimi bölgelerde çobanlar sürüleri ile birlikte mahsur kalmıştı. Yine VEDAŞ ekibi de araçları ile birlikte mahsur kalanlar arasında olduğunu kaydeden Yıldız, "Kar yağışının yoğunlaşması ile birlikte Norduz bölgesini üçe ayırdık ve çalışmalarımızı bu kapsamda yürüttük. Kesintisiz olarak 24 saat çalıştık. Yoğun tipi nedeniyle açtığımız kimi yollar hemen akabinde tekrardan kapandı. Fakat başarılı ve koordineli çalışmamız sonucunda yolların açılmasını sağladık. Tüzek (Kılıçtutan) tarafında yollar tekrardan kapanmıştı, arkadaşlarımız oraya yönelik çalışmalarını tekrardan yoğunlaştırdılar. Ayrıca Hoşap tarafında da yoğun kar yağışı sonucunda kapanan köy yolları vardı, o yolları da açtık" dedi.

“BİZİ VE İLÇEMİZİ MAĞDUR ETTİLER”

İl Özel İdaresinin lağvedilmesi ile birlikte araçların paylaşımı sırasında kendilerine verilmesi gereken araçların verilmediğini hatırlatan Yıldız, "Maalesef bu konuda ayrımcı yaklaşmaları sonucunda belediyemiz ve ilçemiz mağdur edildi. İlçe sınırlarımız çok geniş olmasına ve kışın en fazla kar yağan bölgelerden biri olmasına rağmen bu gözetilmedi ve bize verilmesi gereken iş makineleri başka kurumlara verildi" dedi. Kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmaya başladıklarını da kaydeden Yıldız, "ayrıca kiraladığımız iş makineleri ile karla mücadele çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yaptığı açıklamanın sonucunda Yıldız, şuan itibari ile yolda kalan, mahsur kalan vatandaşın bulunmadığını da sözlerine ekledi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim